KNVB Beker | Kozakken Boys en De Treffers verrassen clubs uit de Eredivisie, FC Emmen ontsnapt bij ADO’20

In de eerste ronde van de KNVB Beker waren er op de woensdagavond weer voldoende verrassingen te noteren. De Treffers won op eigen veld van RKC Waalwijk (2-0) en Vitesse ging na strafschoppen onderuit bij Kozakken Boys (2-2). ADO’20 wist met tien man lang stand te houden tegen FC Emmen, maar het ging in de verlenging alsnog onderuit.

De Treffers kwamen na zeventien minuten spelen aan de leiding tegen de ploeg uit de Eredivisie, dit door een treffer van Gavin Vlijter. In de 67ste minuut werd het duel beslist nadat Brian Campman tekende voor de 2-0. Dit bleek de laatste treffer van de avond te zijn waardoor de ploeg uit de Tweede Divisie de profclub uit Waalwijk wist te verrassen.

Spakenburg plaatste zich voor de tweede ronde van de beker door thuis te winnen van TEC. De thuisploeg stond na 56 minuten op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Koos Werkman en een eigen doelpunt van van den Dam. Elf minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam TEC terug door een eigen doelpunt van Artien, maar verder dan 2-1 kwam de ploeg uit Tiel niet.

FC Rijnvogels verloor in Katwijk met 0-3 van Cambuur Leeuwarden en NAC Breda ontsnapte door een doelpunt in de slotfase in Utrecht tegen USV Hercules (0-1). Van beiden wedstrijden is op donderdagochtend een uitgebreid verslag te lezen op de website van www.topamateurvoetbal.com

ADO’20 werd woensdagavond uitgeschakeld door FC Emmen, maar de beslissing viel pas in de verlenging. Dit was opvallend te noemen omdat de ploeg uit de Derde Divisie van het zondagvoetbal al na tien minuten spelen met één man minder op het veld stond na een rode kaart voor Doesburg. ADO’20 kwam desondanks op voorsprong na 58 minuten, Feyo Glim was de gevierde man bij de thuisploeg. Zeven minuten later was het echter al weer 1-1 door Zivkovic. In de verlenging bepaalde Toufiqui de eindstand op 1-2 in het voordeel van de Emmenaren.

Kozakken Boys mag ook verder bekeren en dat omdat het de strafschoppen beter nam dan Vitesse. De Arnhemmers kwamen in de eerste helft op voorsprong door Bialek, maar Hutten wist zijn ploeg net voor de pauze naast Vitesse te brengen (1-1). In de 67ste minuut bracht Kazlowski de uitspelende ploeg weer aan de leiding (1-2). Acht minuten voor tijd was het Van Zundert die de 2-2 op het scorebord wist te zetten. In de verlenging wist geen van beiden teams te scoren waardoor strafschoppen de beslissing moesten brenen. Kozakken Boys bleek daar op de woensdagavond beter in te zijn dan Vitesse.