VERSLAG | Koninklijke HFC na boeiende tweede helft langs De Treffers

Koninklijke HFC heeft vanmiddag, dankzij een echte spitsengoal van Sietse Brandsma, de tweede plek weer in handen genomen. De Haarlemmers wisten uiteindelijk vroeg in de tweede helft het verschil te maken en komen daarmee op negen punten afstand tot koploper Katwijk.

Jubileum
Voor aanvang van de wedstrijd was het Wessel Boer die even kort in het zonnetje werd gezet door zijn club, de centrale verdediger speelde onlangs zijn 150e wedstrijd in de hoofdmacht van de Haarlemmers.

Onrustige beginfase
Het team van trainer Gert-Jan Tamerus begon vol energie aan de wedstrijd, de eerste mogelijkheid van de wedstrijd was echter voor de bezoekers uit Groesbeek. Het was Thomassen die met een prima steekpass ervoor kon zorgen dat linksback Wouters schuin voor HFC doelman Michaelis kon komen, maar het schot van Wouters ging voorlangs. Vlak na deze mogelijkheid was het HFC dat een handsbal claimde binnen de beruchte lijnen van het 16 meter gebied, Maar de prima leidende scheidsrechter Winkel zag hier terecht niets in.

De Treffers probeerde vooral de lange bal op Ten Den of een vroege voorzet vanaf de flanken, maar het ontbrak de Groesbekers keer op keer aan een goede eindpass. Beide ploegen probeerden er wel wat van te maken in de eerste helft, maar tot grote kansen wisten ze niet te komen. In de eindfase van de eerste helft waren het de mannen van de Treffers die wat meer op de deur aan het kloppen waren, maar ook nu bleven de grote kansen uit. Ruststand derhalve, 0-0.

HFC sterk uit de kleedkamer
De tweede helft kwam vrijwel direct op gang. Het was Hulleman, een van de betere spelers vandaag op het veld, die met een uitstekende voorzet bij de eerste paal clubtopscorer SIetse Brandsma wist te vinden, met de punt van de schoen wist Brandsma doelman Kornelis te verschalken en zorgde hiermee voor de openingstreffer; 1-0. Direct was het duidelijk dat de tweede helft een heel ander spelbeeld zou gaan krijgen dan de eerste. De Treffers was het even kwijt en luttele minuten na de 1-0 was het Jacob Noordmans die na goed terugleggen van Brandsma kon uithalen, maar zijn schot bracht geen gevaar.

Ten Den heerser in de lucht
De Treffers zochten vooral spits Ten Den, die vooral voor het gevaar zorgde met zijn lengte. Na iets meer dan een uur spelen was het Ten Den die na een afgemeten voorzet van Vlijter de bal, helemaal vrij voor doelman Michaelis, naast mikte. Het was wel de fase waarin de ploeg van trainer Gesthuizen wel wat nadrukkelijker de aanval zocht. Halverwege de tweede helft is het weer Ten Den die voor het gevaar zorgde, bij een voorzet ondervond hij echter net genoeg hinder van de verdediging van HFC. De grootste kans voor de Treffers noteren we 20 minuten voor tijd. Na een slimme actie op het middenveld van Ten Den weet laatstgenoemde twee man het bos in te sturen en met een pass kon Vlijter centraal doorstomen richting de goal van Michaelis, zijn schot was echter onzorgvuldig en verdween over het Haarlemse doel.

Twee kanten op
In de laatste tien minuten van de wedstrijd proberen de Treffers de gelijkmaker te forceren, hierdoor komt er ook meer ruimte voor de Kon. HFC. Het is Jim Hulleman die het van grote afstand waagt. Zijn schot scheerde, buiten bereik van doelman Kornelis, de deklat. Invaller Castien kreeg in de omschakeling ook nog twee aardige mogelijkheden. Op aangeven van Vlak mag Castien vrijwel alleen richting het vijandelijke doel, maar op snelheid wist de Treffers alsnog te voorkomen dat de wedstrijd op slot ging. Vlak hierna vond Castien doelman Kornelis nog op zijn weg naar de beslissing. In de blessuretijd is het Marlon Versteeg die nog bijna de gelijkmaker weet te maken, maar zijn harde schuiver in de korte hoek kon ternauwernood onschadelijk worden gemaakt door Michaelis. Na 94 minuten vond scheidsrechter Winkel het mooi geweest en daardoor weet de thuisploeg, net als de laatste thuiswedstrijd twee weken terug, met minimaal verschil de punten binnen te halen (1-0)

Door de nederlaag tegen HFC blijft de Treffers in de grote middenmoot van de Jack’s League, HFC nadert koploper Katwijk nu tot 9 punten en is 2022 beter begonnen dan de mannen van Correia. HFC heeft in 2022 uit 5 wedstrijden 13 punten weten te pakken, daar waar Katwijk er in 6 wedstrijden, 8 behaalde. HFC mag het woensdag thuis opnemen tegen Excelsior Maassluis. De Treffers kan diezelfde avond de vervelende nasmaak wegspoelen, thuis tegen Noordwijk.