VERSLAG | HHC Hardenberg profiteert maximaal van leeggegeten bordje Katwijk

De achtbaanrit van de Tweede Divisie begint ook bij Katwijk zijn tol te eisen. De Krombewoners, die na een fysiek zware derby tegen Quick Boys met de nodige pijntjes te maken kregen, delfden zaterdag het onderspit tegen een frisser HHC Hardenberg. De thuisploeg profiteerde op sportpark De Boshoek maximaal van de ongemakken waarmee de bezoekers het duel waren ingegaan, maar verzuimden voor rust om Katwijk pijn te doen. Dankzij Rob van der Leij, die bij de eerste paal de onervaren invaller Edon Fetahi te slim af was, viel zes minuten voor het einde toch nog de enige treffer van de middag.

Dat de goal in de tweede helft door HHC Hardenberg werd gemaakt, mag om meerdere redenen een klein wonder heten. Allereerst omdat de ploeg van Bert van Hunenstijn met name in de eerste helft meerdere kansen en mogelijkheden creëerde. Vooral de tandem Danny Bouws/Gersom Klok liep in de eerste helft als een trein. Bouws stoomde meerdere keren over de, zichtbaar vermoeide, Kylian van Mil en Joey Ravensbergen heen, maar was te vaak niet accuraat bij het geven van de laatste pass. Die ene keer dat hij spits Rob van der Leij wel wist te bereiken, mikte de aanvalsleider van HHC Hardenberg op miraculeuze wijze net naast.

Hoofdrol voor Van der Leij

Van der Leij was sowieso belangrijk voor de thuisploeg. In de eerste helft stelde hij Jesper Drost tweemaal in staat om het doel van Andre Krul onder vuur te nemen. Eenmaal was de Katwijk-goalie attent met een goede reflex, de tweede poging, kort voor rust, teisterde de paal. Katwijk kon er voor rust, behoudens schoten voorlangs van Kylian van Mil en Ravensbergen, maar bitter weinig tegenover zetten. Dat had mede te maken met het feit dat de energie om te spelen zoals trainer Anthony Correia graag wil, ontbrak.

De backs, de al eerder genoemde Ravensbergen en de niet onverdienstelijk debuterende basisdebutant Dario van Breukelen, kwamen minder vaak opstomen langs de zijkanten, aanvoerder Robbert Susan gaf minder vaak het sein om vol druk te zetten op de helft van de tegenstander en, de normaalgesproken onvermoeibare, van Mil was minder vaak in staat om Ahmed el Azzouti te steunen in het afjagen van de bal. Desondanks kreeg Katwijk na rust wat meer grip op het duel. Onder aanvoering van invaller Marciano Mengerink, die de flets spelende Hugo Botermans in de rust verving, kreeg de koploper wat meer energie. Die energie leverde een kwartier voor tijd de grootste kansen om op voorsprong te komen op. Schoten van Susan en Mengerink werden echter door het centrale duo van HHC Hardenberg van de lijn gered.

Aanvalsdrang beloond

In een slotfase, waarin beide ploegen ondanks de wegvloeiende energie blijven zoeken naar de openingstreffer, is het uiteindelijk de thuisploeg die scoort.

Nadat El Azzouti de bal verliest aan de gretiger spelende Manuhutu, kan HHC het spel naar de rechterkant verleggen, waar Bouws weer eens mee is gekomen. Dit keer is zijn voorzet bij de eerste paal een prooi voor Van der Leij, die simpelweg geslepener is dan zijn bewaker Fetahi, 1-0.

Bordje leeg

De goal is de jongeling niet eens te verwijten, maar het feit dat hij op dat moment in de wedstrijd Van der Leij moet bewaken en niet Bart Sinteur, Oege Sietse van Lingen (beiden geblesseerd), of Raoul Esseboom (ziek) geeft wel aan dat zelfs bij een brede selectie als die van Katwijk het bordje soms helemaal leeg gegeten kan zijn. En dat een tegenstander van het kaliber HHC Hardenberg daar maximaal van kan profiteren.