Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | HFC haakt af in titelstrijd na nederlaag tegen Rijnsburg

De laatste club die de titelstrijd in de Tweede Divisie nog van enige spanning voorzag heeft die strijd zaterdagmiddag opgegeven. Op het eigen sportpark Spanjaardlaan gingen de Haarlemmers met 1-0 onderuit tegen Rijnsburgse Boys. Met nog 5 wedstrijdronden te gaan liep Katwijk uit tot een voorsprong op de ranglijst van 9 punten.

Beide clubs hadden iets goed te maken. De Haarlemmers lieten vorige week twee punten liggen in de thuiswedstrijd tegen TEC, terwijl Rijnsburgse Boys op de eigen Middelmors werd afgedroogd door GVVV.

Vermakelijk

HFC en Rijnsburgse Boys maakten er geen hoogstaande wedstrijd van, maar wel een vermakelijke. Reeds in het eerste kwartier kwamen beide teams tot een heel aardige kans. Jeroen Spruyt kwam via de rechtervleugel goed door maar vond Michaelis op zijn weg, aan de andere kant van het veld kreeg Sietse Brandsma de bal wel langs Zonneveld maar bleef het speeltuig ver van het doelvlak vandaan. In het eerste kwart van de wedstrijd deed zich nog een derde kans voor. Jeroen Spruijt kopte een voorzet van Furghill Zeldenrust net naast het Haarlemse doel. Tot de 38e minuut was het daarmee qua kansen gedaan. Het was Sietse Brandsma die in deze minuut vrij kwam en vlammend uithaalde. Wesley Zonneveld had er een katachtige reflex voor nodig om de brilstand te bewaren. Die bleef ook staan tot de pauze.

Onrust

De gasten kwamen het beste uit de kleedkamers. Dani v.d. Moot was de eerste aanvaller die een poging voor de 0-1 kon doen, maar zag zijn inzet gestopt door Michaelis. Dat was even later niet het geval toen Zeldenrust en de overal aanwezige captain Roderick Gielisse een knappe combinatie opzetten en eerstgenoemde de 0-1 op de borden schoot. De beide trainers kregen aansluitend ruim de tijd om hun tactische plan aan te passen. Scheidsrechter De Winter dirigeerde de teams naar binnen omdat een aantal relschoppers het buitenmeubilair rond het veld op vliegkwaliteiten meende te moeten testen.

Best of the rest

Kort na deze niet voorziene ‘rustperiode’ voor de teams hadden de Uien de wedstrijd op slot kunnen gooien, echter Magan zag zijn schot gestopt door Michael Michaelis, Spruijt liep heel knap door de Haarlemse defensie maar kon uiteindelijk nog net worden afgestopt en Bert Koomen schepte de bal iets te veel na een voorzet van rechts. In de slotfase waren er weliswaar nog enkele kansjes voor de thuisclub op de 1-1, met name ook omdat doelman Michaelis zich aan het front meldde en voor de nodige onrust bij de Uien zorgde. Maar niet meer voor de gelijkmaker, zodat de Koninklijke haar rol van concurrent van v.v. Katwijk nu heeft ingeruild voor die van best of the rest, een titel zonder waarde en waarvoor naast de Haarlemmers ook HHC, Jong Sparta en de gasten van zaterdag nog in aanmerking komen.