Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Linksback Kluiver niet naar DHSC, maar naar Hercules

Linkervleugelverdediger Finn Kluiver verkast komende zomer van SDV Barneveld naar USV Hercules, zo maakt laatstgenoemde club op haar website bekend.

Het 21-jarige talent verkaste afgelopen zomer van DVS ’33 naar Barneveld omdat zijn ontwikkeling in Ermelo enigszins stagneerde. Bij SDV Barneveld kwam hij weer wel aan veel speeltijd en dat was voor meerdere clubs aanleiding in gesprek met hem te gaan. Zo leek hij eerder nog te kiezen voor DHSC, maar is het nu uiteindelijk USV Hercules waar hij komende zomer aan de slag gaat.

Jeugdspeler van Vitesse en FC Twente

Kluiver is oorspronkelijk afkomstig van huidig tweedeklasser v.v. Hierden. Via de jeugdopleidingen van Vitesse en FC Twente kwam hij bij VVOG terecht. Van daar maakte hij de overstap naar DVS ’33.

Rene van der Kooy op de website van Hercules: ,,Finn is een prima linkervleugelverdediger: jong, leergierig en bovendien met een BVO-achtergrond waarvan wij verwachten dat hij zich verder door zal ontwikkelen.”

Tegenover Topamateurvoetbal.com voegt Kluiver daar aan toe: ,,Ik had het gevoel dat mijn ontwikkeling bij DVS ’33 haperde. Dat had vooral ook met speeltijd te maken. Daarom vertrok ik afgelopen zomer naar Barneveld waar ik weer wel lekker kon voetballen. Ik heb inderdaad niet alleen met Hercules gesproken, ook met DHSC. Ook uitstekende gesprekken mee gehad maar na overleg met technische man Tarik Divarci kwamen we tot de slotsom dat ik toch naar Hercules zou gaan. En voor alle duidelijkheid, daar is over en weer geen wroeging over.”