Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Michel Langerak maakt seizoen af als interim-trainer bij Kozakken Boys

Michel Langerak keert terug bij Kozakken Boys. De 53-jarige oefenmeester is aangesteld als interim-trainer tot het einde van dit seizoen als opvolger van Rick Adjei. Adjei werd recent op non-actief gesteld door de Werkendammers.

Langerak was tussen 2010 en 2013 al eens hoofdtrainer bij Kozakken Boys. Hij promoveerde destijds de Kozakken naar de toenmalige Topklasse. In november 2018 keerde hij terug als interim-trainer om de ontslagen Jasper de Muijnck op te volgen. In 2019 werd hij assistent van Adjei.

,,Aan het begin van het huidige seizoen maakte de Sliedrechter kenbaar het takenpakket en de belasting in z’n totaliteit als te zwaar te ervaren, waardoor hij besloot het voetbal vaarwel te zeggen. Langerak wilde zo de balans tussen voetbal en privé herstellen”, is te lezen op de clubsite van Kozakken Boys.

,,Ik weet dat er vier drukke maanden aankomen”, vertelt Langerak. ,,Dat heb ik thuis uiteraard besproken, omdat ik een tijdje terug de keuze heb gemaakt om afstand te nemen van het trainersvak. Maar op het moment dat ik ooit nog iets zou doen binnen het trainersvak, zou ik Kozakken Boys als enige club nog graag van dienst willen zijn. Dit zal mijn laatste klus als hoofdtrainer zijn en dan wil ik het op deze manier bij Kozakken Boys afsluiten.”

Langerak heeft een duidelijke doelstelling meegekregen: Kozakken Boys behouden voor de Tweede Divisie.