Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Mitchel Bormann zegt topamateurvoetbal vaarwel

Rechtervleugelverdediger Mitchel Bormann is bezig aan zijn afscheidstournee op topamateurniveau. De 28-jarige speler van FC Lisse heeft daarvoor meerdere redenen.

Bormann staat samen met zijn vader aan het hoofd van een keten van zes dierenspeciaalzaken. Dat vraagt om de nodige tijd en aandacht. Daarnaast is de snelle wingback in het huidige seizoen langdurig geblesseerd geweest aan de enkel, waaruit alle kraakbeen verdwenen is. Met cortisonenspuiten is daar weliswaar een soort van oplossing voor gevonden, maar niet een blijvende.

Bormann speelde in zijn jeugdjaren voor OSV, KFC, Young Boys, Fortuna Wormerveer en Purmersteijn voor hij bij VSV terecht kwam. Hier kreeg hij te maken met Richard Plug als trainer en die turnde de rechtsbuiten om tot een moderne wingback. Het was dan ook niet vreemd dat toen Plug bij ODIN ’59 ging boetseren aan een buitengewoon aantrekkelijk voetballend team hij Bormann als zijn ideale man aan de rechterkant mee nam naar Heemskerk.

Introductie op Ter Specke
Op 10 november 2018 beleefde Bormann een prachtige middag. ODIN ’59 speelde op Ter Specke tegen FC Lisse, dat deze middag een nieuw scorebord in gebruik nam. Daar kwam de naam van Bormann tweemaal op te staan. In de slotfase van de wedstrijd breidde hij de 0-1-voorsprong van de Heemskerkers uit naar 0-3.

Nadat Bormann een seizoen bij de zaterdagamateurs van Ajax had gespeeld werd hij ingelijfd door FC Lisse, waar men zich niet alleen de twee gememoreerde treffers kon herinneren, maar ook de verdedigende kwaliteiten, de verre inworp en de dynamiek langs de zijlijn. Bormann werd een zekerheidje in de defensie van FC Lisse.

Grootste supporter, oma Nel
Onder de hoogtepunten in zijn loopbaan valt zeker het kampioenschap dat Bormann afgelopen seizoen met FC Lisse behaalde in de Derde Divisie. Het moet ook een hoogtepunt zijn geweest voor zijn oma Nel, de beste supporter die hij heeft.

Het is nog niet duidelijk of Bormann nog op een bepaald niveau wil blijven voetballen. Het zal alles te maken hebben met zijn hoeveelheid vrije tijd en fitheid.