Nacompetitie | Derde Divisie/Hoofdklasse: Hoogland en Orion winnen eerste clash in extremis

In de strijd om twee plekken in de Derde Divisie zondag is er na vanavond nog niets beslist, maar door zeges in de laatste minuten hebben Hoogland en Orion zich hiervoor wél de beste papieren verschaft. Op eigen veld won Hoogland in blessuretijd met 2-1 van OJC Rosmalen, terwijl ook Orion zich pas in blessuretijd ontdeed van UDI’19.

VV Hoogland – OJC Rosmalen
Uitdager OJC kende bijna een droomstart tegen Hoogland. Al in de eerste minuut van de wedstrijd raakte middenvelder Kiyjano Hugo de bal volkomen verkeerd namens de thuisploeg, maar hij zag tot zijn opluchting dat keeper Sebastiaan Bruins alert was en redde. OJC was in het eerste halfuur de betere ploeg en kreeg een aantal aardige kansen. De grootste daarvan was, na zo’n 25 minuten voetballen, voor Joey Hellstern, die een bal vrij voor het doel niet kon inkoppen. Bovendien leek hij buitenspel te staan. Enigszins tegen de verhouding in was het de ploeg van intrim-coach Rick Hoogendorp dat na ruim een halfuur de ban brak: een toegekende penalty werd binnengeschoten door Bas Wobbes; 1-0. Met de voorsprong voor de thuisploeg op het bord zochten beide elftallen een kwartiertje later de kleedkamers op. Vier minuten na de thee was het Hoogland dat dicht bij een verruiming van de marge was. Bas Wobbes raakte de paal na een fout van OJC-speler van Daan van Tooren. Niet veel later probeerde Oskar van Logtestijn het, maar zijn kopbal ging voorlangs het doel van de Brabanders. Waar Hoogland naliet de tweede te maken, verzuimde OJC aan de andere kant niet: Dennis Knuiman schoot zo’n 10 minuten na rust de 1-1 binnen na goed voorbereidend werk van Yamani Aharchaou. Diezelfde Knuiman kreeg in het vervolg van de tweede helft nog twee kansen om de wedstrijd helemaal in Brabants voordeel te keren, maar zijn eerste poging (een kopbal) ging naast het doel en een tweede poging werd van de lijn gehaald. Het leek er dus steeds meer op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar in de extra tijd scoorde spits Coen Heus de thuisploeg alsnog de 2-1, waardoor de huidig derde divisionist voor aanstaande zondag de beste uitgangspositie heeft.

SV Orion – UDI ’19
In het andere duel mogen twee Hoofdklassers gaan uitmaken wie er volgend seizoen in de Derde Divisie gaat spelen. Ìn de wedstrijd tussen Orion en UDI’19 openden de bezoekers drie minuten voor rust de score door een doelpunt van Mick van de Voort na een knappe solo.  In de tweede helft maakte beide ploegen er een zeer levendige wedstrijd van. UDI was dominanter, maar keek na 65 minuten toch tegen een achterstand aan door doelpunten van Sam Huismans en Noud Jilesen. Lang hield de voorsprong voor de Nijmegenaren geen stand, want invaller Raoul Oomen zorgde, niet lang na de opgelopen achterstand, alweer voor de gelijkmaker. Tóch gingen de Brabanders in de slotfase nog de bietenbrug op: Tijn Jellema tekende in blessuretijd voor de 3-2. Een uitgebreid verslag van dit spektakelstuk in de nacompetitie lees je vrijdag op topamateurvoetbal.com.