Overzicht Betnation Divisie: Topploegen maken geen fout

Na een druiligere en natte zaterdagmiddag is er weinig veranderd in de kop van de ranglijst in de Betnation Divisie. De nummers één tot en met drie maakte geen fout en wonnen hun duels. Voor koploper Spakenburg was dit alweer de negende zege op rij. Enige verrassing misschien, het verlies van HHC Hardenberg tegen svv Scheveningen.

Negende op rij

Spakenburg moest wel terugkomen van een achterstand tegen Jong Sparta Rotterdam. In de 4e minuut was het Max de Ligt die Sparta via een kopbal op voorsprong bracht. Het duurde tot in de blessuretijd van de 1e helft voordat Mark Veenhoven Spakenburg langszij wist te brengen. In de tweede helft was pleit binnen 5 minuten beslecht door treffers van Van Huffel en Green. De zege voor de koploper kwam daarna niet meer in gevaar.

Achtervolgers

Nummer twee van de ranglijst De Treffers had in Lisse een gemakkelijke middag. Binnen vijf minuten stond door een eigen doelpunt van Lisse de 0-1 op het bord. De Groesbekers kregen voldoende mogelijkheden om de stand verder op te voeren. Lat en doelman Meendering stonden meerdere malen doelpunten in de weg. Ook Quick Boys won zijn uitwedstrijd bij een laagvlieger. In Werkendam spoelde de blauw-witten de grote nederlaag van vorige week weg. Het waren de spelers die normaal gesproken op de bank beginnen maar nu in de basis stonden die het verschil maakte. Good-old Danny van den Meiracker en Levi van Duijn verzorgde de Katwijkse productie. Tien minuten voor tijd deed Johnny Lommerts namens Kozakken Boys iets terug. Helaas te laat om nog iets van een resultaat uit de wedstrijd te halen.

Opmars

In Katwijk zorgde de regerend kampioen voor nog meer misère bij AFC. De ploeg van Correia zette zijn opmars op de ranglijst verder voort. De laatste tijd op dreef zijnde Ruben Doesburg zette de Krombewoners voor rust op voorsprong. De al vroeg ingevallen Matthijs Hardijk zorgde in de blessuretijd voor de beslissende 2-0. Door de overwinning springt Katwijk naar het linker rijtje, nog wel op respectabele afstand van de topploegen.

Trainer Hein Leliveld van Rijnsburgse Boys was ondanks de nederlaag tegen ACV Assen niet ontevreden. De debuterende trainer had voldoende aanknopingspunten gezien die zijn ploeg kunnen helpen in de komende wedstrijden. Bij ACV Assen ging de aandacht uit naar de matchwinnaar van deze middag. Spits Arnoud Bentum keerde na een revalidatietraject van een jaar terug in de selectie van ACV. De van Harkemase Boys overgekomen spits was in de slotfase het eindstation van een mooie aanval die ACV de winst bezorgde. De ploeg van trainer Ruud Jalving doet het met een vierde plek uitstekend tot nu toe.