Overzicht Derde Divisie | VVOG wint derby van de Veluwe, DOVO lost Urk af als koploper

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal kent na vandaag een nieuwe lijstaanvoerder en dat is DOVO. De ploeg uit Veenendaal profiteerde door een zege op Staphorst (4-0) optimaal van de nederlaag die Urk leed uit bij ASWH (3-0). GVVV won de uitwedstrijd bij SteDoCo (0-1) en Sparta Nijkerk pakte drie punten in eigen huis tegen Barendrecht (2-1). De Veluwse derby werd verrassend een prooi voor VVOG dat DVS’33 met 3-1 wist te verslaan.

DOVO had zaterdag een eenvoudige middag tegen Staphorst dat geen enkel moment aanspraak mocht maken op meer dan een nederlaag. De doelpunten van de winnende formatie kwamen op naam van Lulinho Martins (2x), Shaquille Prijor en Max den Boer. Zondagochtend is van deze wedstrijd een uitgebreid verslag te lezen op Topamateurvoetbal.com

ASWH kwam in de eerste helft op voorsprong tegen Urk door Yasin Ouja (1-0) en nog voor de pauze wist Lester Pires de voorsprong te verdubbelen. Pires was ook de maker van de derde en laatste treffer van de middag waardoor ASWH met 3-0 wist te winnen.

De Veluwse derby werd een prooi voor VVOG. Dijkhof opende de score voor de Harderwijkers, maar nog voor de pauze was het Stef Nijland die de 1-1 op het scorebord wist te zetten. VVOG maakte het verschil in de tweede helft waar lucke en De Graaf (penalty) trefzeker waren.

G.V.V.V. won de uitwedstrijd tegen SteDoCo door een doelpunt in de slotfase van Genrich Sille (0-1). Sparta Nijkerk kwam in eigen huis eerst op achterstand tegen Barendrecht door toedoen van Vorthoren (0-1). Van der Weijden en Heus zorgden er later alsnog voor dat de Spartanen de drie punten in eigen huis wisten te houden (2-1).