Tweede Divisie | IJsselmeervogels pakt punt in extremis , ruime zeges voor Noordwijk en Koninklijke HFC

IJsselmeervogels leek bij Excelsior Maasluis op weg naar de vierde nederlaag op rij, maar 2 goals in het laatste kwartier leverden de rooien toch nog een punt op: 2-2. Koninklijke HFC en Noordwijk enden weinig moeite met respectievelijk Scheveningen en Jong Sparta.

IJsselmeervogels heeft in extremis een punt gepakt op bezoek bij Excelsior Maassluis. Lang zag het er absoluut niet naar uit dat de Rooien iets aan het bezoek aan dijkpolder zouden overhouden. Uitgerekend Oud-Vogels-speler Pieter Langedijk opende al na vierminuten spelen de score voor de thuisploeg. Aan het begin van de tweede helft herhaalde Langedijk dit door ook voor de 2-0 te tekenen. IJsselmeervogels kon er nauwelijks iets tegenover zetten en leek op weg naar de vierde nederlaag op rij. Het was aan doelman Jaimy Schaap
te danken dat de achterstand niet ruimer was.

Toch werd het duel een kwartier voor tijd opeens weer spannend toen IJsselmeervogels een strafschop kreeg na een overtreding op Kevin Sterling. Mike van de Laar benutten het buitenkansje: 2-1. Vier minuten voor tijd werd het zelfs nog mooier voor de Rooien. Invaller Kian Visser maakte gelijk met een hard schot uit een lage voorzet, waardoor de ploeg van Gert-Peter de Gunst toch niet helemaal met lege handen teruggaat naar spakenburg.

Koninklijke HFC heeft op overtuigende wijze afgerekend met een serie van drie nederlagen. De ploeg van trainer Gert-Jan Tamerus kende op bezoek bij Scheveningen een eenvoudige middag: 0-4. Het grootste deel van die score was bij rust al bereikt, toen het 0-3 stond door doelpunten van Jacob Noordmans (2x) en Roy Castien. Diezelfde Castien zorgde vlak na de thee voor de 0-4, waarna de Haarlemmers de rest van de tweede helft het duel controleerden. Aan de stand wijzigde niets meer.

Ook Noordwijk boekte een ruime overwinning. De ploeg van Kees Zethof sloeg halverwege de eerste helft tweemaal kort na elkaar toe. Eerst was het Emiel Wendt die een penalty benutte, even later was het 2-0 door een goal van Jose Barbosa Nhoca. Zo’n tien minuten voor rust dacht Jong Sparta een penalty te krijgen na een handsbal, maar op advies van zijn assistent draaide de scheidsrechter deze beslissing terug. Hoewel beiden ploegen de nodige mogelijkheden kregen bleef de stand van 2-0 lang op de borden. Pas vlak voor het ingaan van de extra tijd kwam er een slotakkoord, via Noordwijk-invaller Lucas Coopmans.