Tweede Divisie | Spakenburg boekt tweede zege op rij, AFC wint ook van Rijnsburgse Boys

Spakenburg lijkt de stijgende lijn onder Patrick Loenen voorzichtig te hebben ingezet. De Blauwen boekten tegen FC Lisse de tweede overwinning op rij. AFC won van Rijnsburgse Boys en bij het duel tussen Jong Volendam en Kozakken Boys zat het venijn in de staart.

Zo’n zes minuten voor rust beloonde Nick Verhagen een prima eerste helft van Spakenburg met de openingstreffer tegen Lisse. Het enige wat de ploeg van Patrick Loenen zich mocht aanrekenen was dat de marge niet al groter was. Na een klein uur spelen werd de voorsprong alsnog vergroot toen verdediger Koos Werkman een hoekschop binnenkopte. Een kwartier voor tijd kwam Lisse terug tot 2-1 door een doelpunt van David Verweij en kregen de toeschouwers op de Westmaat toch nog een spannende slotfase te zien. Dit duurde tot de 89ste minuut, toen Floris van der Linden, midweeks tegen Jong Volendam ook al driemaal trefzeker, zorgde voor de 3-1 einsstand, en de tweede zege op rij voor Spakenburg.

Jong Volendam en Kozakken Boys maakten er een aantrekkelijk duel van met vele kansen over en weer. Het enige dat leek te gaan ontbreken waren doelpunten. Leek, want bij het ingaan van de extra tijd was het dan toch raak en wel voor de Werkendammers. Gwaeron Stout tekende voor de wat later zou blijken enige goal van de middag: 0-1.

AFC toont zich deze week uitermate effectief tegen ploegen uit de Bollenstreek. Waar de Amsterdammers woensdag al met 1-0 wonnen van Katwijk, bondt de ploeg van Benno Nihom zaterdagmiddag ook Rijnsburgse boys aan de zegekar: 2-0. Even als woensdag opende Raily Ignacio de score, ditmaal zo’n tien minuten voor rust. Waar Rijnsburg in de tweede helft vele kansen kreeg maar ze niet wist te benutten, was het Splinter de Mooi, die als invaller drie minuten voor tijd zorgde dat de punten ook tegen deze Bollenstreek-club op Goed Genoeg bleven. Voor de Uien geldt dat de competitiestart, ondanks de zege bij IJsselmeervogels midweeks, moeizaam is.

De Katwijkse derby tussen Quick Boys en Katwijk werd een prooi voor de bezoekers: 1-3. HHC Hardenberg herstelde zich van de oorwassing tegen de Treffers door met 1-5 te winnen bij OFC. Van beide wedstrijden lees je zondag een uitgebreide reportage op topamateurvoetbal.com.