Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Levi van Duijn: “Hoe we begonnen was een schande”

De moeder aller derby’s is voor inwoners van Katwijk en spelers van Quick Boys al een bijzondere aangelegenheid, maar combineer die twee zaken en het gevoel in aanloop naar de wedstrijd moet toch niet te beschrijven zijn. Daarnaast komt er in het geval van Levi van Duijn nog een extra schepje bovenop, aangezien vader Hugo van Duijn op de bank van VV Katwijk zit. De wedstrijd eindige voor Quick Boys in een deceptie, met name dankzij een beroerde eerste helft van de blauwwitten. Dit zag ook Levi van Duijn, die na de wedstrijd (1-3) sprak met topamateurvoetbal.com.

“Ik begon de wedstrijd als wissel en ik val niet graag mijn medespelers af, maar hoe we begonnen was een schande. VV Katwijk zat er veel korter op, pakte elke tweede bal en coachte veel meer dan wij. Eigenlijk hebben zij het voor ons neergezet, zij bepaalden het spel vandaag en wij gingen er maar achteraan”, zo zegt Van Duijn over de eerste helft. Quick Boys kreeg al snel drie doelpunten tegen en kon daar in het vervolg van de wedstrijd niet van herstellen. “Dit is gewoon niet de bedoeling, zeker niet thuis”, voegde hij eraan toe.

Onvoorspelbaar

“We hebben het onszelf enorm lastig gemaakt.” Op de vraag waar het aan zou kunnen liggen, moet Van Duijn het antwoord schuldig blijven. “Ik durf het echt niet te zeggen. Deze wedstrijden zijn sowieso niet te voorspellen, maar ik had niet verwacht dat we er zo af zouden gaan. Dit mag ook geen volgende keer meer gebeuren. Dit mag geen eerste keer gebeuren, maar al helemaal geen tweede keer.”

Levi van Duijn begon de wedstrijd op de bank, maar verving Dyllandro Panka vroeg in de tweede helft, bij een 0-3 achterstand. “Eigenlijk kan je niet veel makkelijker invallen. Je hebt niets te verliezen en je kan bij zo’n stand ook niet heel veel meer fout doen, op zo’n moment is het namelijk alles of niets. Als je de 0-4 incasseert is dat gewoon omdat je teveel ruimte weggeeft, omdat je hoger gaat staan als team.”

Teken van leven

Toch kwam er in de slotfase enig teken van leven van Quick Boys. De 1-3 van El Kachati viel tamelijk uit het niets en vlak daarna kreeg Van Duijn zelf een grote kans op de aansluitingstreffer. “We hadden op zich een redelijk slotoffensief en ik moet zelf natuurlijk de 2-3 maken, maar dat deed ik helaas niet. Anders had het misschien nog wel spannend kunnen worden.”

Quick Boys speelde met twee Katwijkers in het elftal, Aleksander Bjelica en Van Duijn zelf. “Je gaat als jongen van het dorp toch anders naar de wedstrijd toe. Ik heb toch ook het idee dat ik een andere beleving heb dan de rest. Althans, zo leek het vandaag.” Of dit dan ook de reden is, dat de wedstrijd zo is verlopen? “Misschien wel, maar dat zou ik niet durven zeggen. Dat zou natuurlijk niet de reden mogen zijn, er is geen enkele reden voor. Het is gewoon een derby en de supporters steken er enorm veel tijd in, kijk naar de vuurwerkshow vooraf. Dan leggen wij dit op de mat, dat kan natuurlijk niet.”