Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ahmed El Azzouti: “Het had nóg gekker kunnen worden”

VV Katwijk won zaterdag betrekkelijk eenvoudig van Quick Boys. De eindstand van 1-3 drukt eigenlijk niet uit hoe oppermachtig de oranjehemden waren op Nieuw Zuid, maar dit heeft er alles mee te maken dat VV Katwijk niet de hele wedstrijd vol gas hoefde te spelen. Deze positie kon de ploeg van Anthony Correia zich ook veroorloven, aangezien het binnen een half uur al 0-3 voor stond. Toch had spits Ahmed El Azzouti niet het gevoel dat de wedstrijd daarmee al gespeeld was, vertelt hij tegen RTV Katwijk.

“Eigenlijk is het nooit beslist, zou je denken. We kwamen overtuigend 0-3 voor en dat had eigenlijk nog 0-4 moeten zijn.” El Azzouti refereert naar een poging die hij onderkant lat over de doellijn zag gaan, maar die door de arbitrage niet werd geteld. “Als het 0-4 geworden was, had het nog gekker geworden. Het was al snel voorbij, maar daar denk je achteraf pas over na. Tijdens de wedstrijd had ik echter nog niet het gevoel dat het klaar was. Als zij scoren en het publiek gaat erachter staan, kan er nog van alles gebeuren.”

Kansen afmaken

Midweeks verloor VV Katwijk nog bij AFC, terwijl Quick Boys op Nieuw Zuid van Jong Sparta won. De blauwwitten hadden voorafgaand aan de wedstrijd dan ook het voordeel op de ranglijst, maar toch was El Azzouti niet verbaasd dat VV Katwijk snel op voorsprong kwam. “Tegen AFC kregen we drie 100% kansen die we niet scoren en AFC benutte de halve kans die ze kregen wél. Ik had daardoor niet het gevoel dat we deze wedstrijd anders in zijn gegaan. Wij moeten gewoon onze kansen afmaken en dan zie je dat we binnen dertig minuten 0-3 voorstaan.”

‘Krampjes’

Het viel in de eerste helft op dat VV Katwijk bijna alle duels won van Quick Boys. “Je moet gewoon je duels winnen, zo begin je elke wedstrijd. Wij hebben dat heel goed gedaan in het begin van de wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde begonnen wij en Quick Boys wat meer ‘krampjes’ te vertonen.” Beide teams hebben drie wedstrijden binnen acht dagen moeten spelen, met als gevolg dat niet iedereen de wedstrijd pijnloos door kon komen. “Je wordt daardoor ook wat minder scherp en dan zou je denken dat de wedstrijd een beetje doodbloedt. Toch krijgen zij nog een grote kans en dan schieten ze de 1-3 er nog in, waar wij eerder gewoon nog een vierde of vijfde goal hadden moeten maken.”

Geen supporters

Het feit dat de bezoekers geen publiek mee mochten nemen naar Nieuw Zuid, deerde VV Katwijk niet. “Tijdens de wedstrijd merk je er weinig van, omdat je met de wedstrijd bezig bent. Maar het is gewoon jammer dat de fans er niet bij mogen zijn en ik hoop dat dat snel verandert.” De moeder aller derby’s bleek uiteindelijk een eenvoudige prooi voor VV Katwijk, dat met een 1-3 overwinning op de aardsrivaal feestelijk onthaald werd op De Krom. Dat de 0-4 niet werd goedgekeurd zal daar dan ook niet onderwerp van het gesprek zijn, maar toch baalt El Azzouti er wel van. “Ik wil gewoon die tweede goal maken.”