Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zondag: Robert Mutzers (GVV Unitas)

Afgelopen weekend won GVV Unitas met 5-2 van JOS Watergraafsmeer. Grote man aan de zijde van de ploeg uit Gorinchem was aanvaller Robert Mutzers. De 29-jarige aanvaller liet haast geen kans onbenut en was zowel met het hoofd als met de voeten dodelijk effectief. Uiteindelijk was het een publiekswissel in minuut 79 wat de doelpuntenproductie liet stoppen, want de verdedigers van de Amsterdamse opponent hadden geen antwoord op zijn scoringsdrift. De teller stopte uiteindelijk bij vier goals, waardoor het seizoenstotaal van de aanvaller nu op 6 doelpunten uit 5 wedstrijden staat. Een bijzondere prestatie die deze week door de bezoekers van topamateurvoetbal.com is beloond met de titel “Speler van de week!”

De 29-jarige Robert Mutzers is bezig aan zijn tweede seizoen bij GVV Unitas. Waar hij vorig seizoen tot 5 goals in 26 kwam, heeft de Oostenhouter nu al zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen overtroffen en kunnen de verwachtingen worden bijgesteld en kunnen de dubbele cijfers worden gehaald. De laatste keer dat Mutzers dubbele cijfers mocht schrijven was in het seizoen 2017/2018, toen hij voor FC Dordrecht 12 goals in de toenmalige Jupiler League mocht aantekenen. Dit doelpuntenaantal leverde hem meteen een transfer op naar Oekraïne, waar Chornomorets Odesa hem aantrok.

Een groot succes werd het Oekraïense avontuur niet, want met slechts 6 wedstrijden achter zijn naam, vertrok Mutzers weer naar Nederland, waar hij via Kozakken Boys, Helmond Sport, De Treffers en het Belgische KFC Esperanza op Sportpark Molenvliet belandde. Na de vele clubwisselingen lijkt de spits bij Unitas goed op zijn plaats te zijn en zijn de sportieve resultaten prima te noemen. Na 5wedstrijden staat de ploeg met 9 punten op de vierde plaats. Mocht de doelpuntenproductie van de aanvaller in deze lijn doorgetrokken worden, dan kon het nog wel eens een heel mooi seizoen worden…