Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zaterdag: Lulinho Martins (DOVO)

DOVO lijkt weer helemaal terug te zijn. De ploeg van de rode kant van Panhuis kende de afgelopen seizoenen zeer zware tijden, maar is nu na 5 speelrondes “gewoon” koploper van de Derde Divisie Zaterdag. Afgelopen zaterdag werd VV Staphorst aan de zegekar gebonden en daarbij was Lulinho Martins de grote man. Ondanks dat de aanvaller later in de wedstrijd uitviel met een liesblessure, was de aanvaller van een enorme waarde voor de koploper en vormde hij telkens een bron van dreiging. Ook de twee goals, waardoor er uiteindelijk met 4-0 gewonnen werd, droegen bij dat hij dubbel beloond werd voor zijn prestaties. Op Panhuis werd hij zaterdag al tot “man of the match” benoemd, maar nu hebben ook de bezoekers van topamateurvoetbal.com zijn prestaties beloond met de titel “Speler van de week”!

Kracht, snelheid, dreiging. Zomaar drie woorden om de kwaliteiten van Lulinho Martins samen te vatten. De 27-jarige vleugelflitser is door zijn verleden bij VVSB en Ter Leede natuurlijk al een bekende naam in het Nederlandse topamateurvoetbal. Sinds vorig seizoen staat hij onder contract bij de ploeg van trainer Florian Wolf en verlengde afgelopen zomer zijn contract in Veenendaal. In 33 wedstrijden was hij goed voor 11 goals, in een seizoen wat zeer moeizaam verliep voor DOVO. Of het de terugkeer van buurman GVVV is, of dat het iets anders is, is nog een raadsel, maar DOVO is uit de startblokken geknald. Met vier overwinningen uit vijf wedstrijden staat de ploeg fier aan kop, twee puntjes boven de blauwe buurman.

In deze vorm kunnen Martins en zijn ploeggenoten alvast handenwrijvend uitkijken naar 1 oktober. Want dan is hij terug van weggeweest; de derby van Panhuis.