Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Tweede Divisie: Niels Kornelis (De Treffers)

Dan mag je team De Treffers heten, maar het tegenhouden er van is ook van cruciaal belang. Dat ondervond de koploper van de Tweede Divisie, afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen TEC. Ondanks dat de Groesbekers uiteindelijk de drie punten of zak hielden (en daarmee de perfecte 100%-score behouden) was dit een wedstrijd waarin de thuisploeg diep moest gaan. Goals van Jordy Thomassen (die kennen we nog in deze rubriek..) bogen de achterstand om in een 2-1-voorsprong, maar voornamelijk het fantastische keeperswerk van Niels Kornelis hield de ploeg op de been. Naast een legio aantal ballen pakt de keeper van De Treffers deze week ook nog eens de titel “Speler van de week”!

Hij moet de spitsen van TEC afgelopen zondag tot wanhoop hebben gedreven. Waar het alleen Bo van Essen in de eerste helft gelukt was om Kornelis te passeren, faalden de rest steeds oog-in-oog met de 32-jarige doelman. Met de juiste mix van zijn kwaliteiten en het nodige geluk had de doelman een heerlijke dag en hield hij zijn ploeg op de been. Met 5 uit 5 is de doelman en zijn team fantastisch begonnen en dat terwijl het er vorig seizoen minder rooskleurig uitzag in Groesbeek. De Treffers kende een zeer moeizaam seizoen en moest tot het einde vrezen voor nacompetitie. Dit seizoen heeft Lee-Roy Echteld de touwtjes in handen en is de lucht weer meer dan blauw in de Gelderse grensplaats.

Ook voor Kornelis was de trainerswissel weer een belangrijk weegmoment. De doelman kende de laatste jaren vele concurrenten voor de positie tussen de palen, maar kwam telkens weer als winnaar bovendrijven. Dit seizoen lijkt de boomerangkeeper uit Malden echt de onbetwiste nummer één te zijn en is er van een echte concurrentiestrijd geen spraken. Als de goede vorm van de doelman zich door blijft zetten, dan lijkt er ook geen enkele reden om aan deze keuze te gaan twijfelen.