Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk wint bij VVSB en profiteert optimaal van nederlaag FC Lisse tegen Hoek

Sparta Nijkerk is zonder twijfel de winnaar van speelronde nummer 19. De ploeg van trainer Eric Speelziek pakte drie punten in Noordwijkerhout tegen VVSB (0-3) en zag concurrent FC Lisse met 2-1 onderuit gaan tegen Hoek. In de onderste regionen won Ajax van G.O.E.S. en verloor DOVO op eigen veld van SteDoCo (0-4).

Na iets minder dan een half uur voetballen opende Jesse Buitenhuis de score in het voordeel van Sparta Nijkerk tegen VVSB (0-1). De pauze was nog maar net voorbij toen de 0-2 al op het scorebord kwam te staan. Roy Bakkenes schoot de bal fraai binnen. Het slotakkoord was voor Bryan Burgerhout die op aangeven van Maurice de Ruiter de derde treffer voor Sparta Nijkerk aan kon tekenen (0-3). Zondagochtend is er een uitgebreid verslag te lezen van het duel op www.Topamateurvoetbal.com

Hoek is bezig aan een uitstekende serie en wist daar in deze speelronde een goed vervolg aan te geven. De ploeg uit Zeeland wist titelkandidaat FC Lisse met 2-1 te verslaan. In de zevende minuut van het duel was het Justin van der Putten die verantwoordelijk was voor de 0-1 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze, in de 63ste minuut was er gejuich te horen op het sportpark, maar nu voor de thuisploeg. Een vrije trap van Impens werd verlengd door Verwilligen waarna Alexander Embrachts de 1-1 binnen kon schieten. Elf minuten voor het einde van de officiële speeltijd schoot Erwin Franse de beslissende treffer binnen (2-1).

In Ermelo kwam ODIN’59 op voorsprong na negentien minuten spelen. Gestuntel achterin bij de thuisploeg leverde een kans op voor Lefteris Grammenidis die tekende voor de 0-1. Nog voor de pauze verdubbelde Joe Kooge de voorsprong voor de gasten (0-2). Twintig minuten voor tijd bracht Quincy Veenhof de spanning terug in de wedstrijd door het maken van de aansluitingstreffer, maar verder dan de 1-2 kwam DVS’33 niet.

SteDoCo was na de eerste helft eigenlijk al klaar met de wedstrijd tegen DOVO. De uitspelende formatie had toen in Veenendaal al het verschil gemaakt en in de tweede helft werd het net van de tegenstander niet meer gevonden (0-4). Doelpunten voor de winnende partij kwamen op naam van Simon van Zeelst, Olivier Pilon (2x) en Joran Schröder.

Ajax boekte een belangrijke zege op sportpark De Toekomst tegen concurrent G.O.E.S. De Amsterdammers mochten het speelveld na iets meer dan 90 minuten voetbal verlaten met een uitslag van 3-0. Tristan Buis was twee keer trefzeker en Lesley de Sa één keer.


ACV Assen wist enigszins verrassend de drie punten weg te halen in Sassenheim bij Ter Leede (1-2). Mark Jagt opende de score na negen minuten spelen, dit met een mooi schot van afstand (0-1). In de 56ste minuut kwam Ter Leede weer naast de ploeg uit Drenthe door een benutte strafschop van Thomas Arroyo (1-1). ACV pakte toch de drie punten door de beslissende treffer van Justin Mulder.

In Staphorst eindigde het duel tussen de plaatselijke VV en Harkemase Boys in een gelijkspel (2-2). Na 18 minuten stond er al 0-2 op het scorebord in het voordeel van de club uit Friesland door doelpunten van Margaritha en Bentum. In de tweede helft kwam de thuisploeg toch weer op gelijke hoogte, de treffers waren van Haanstra (Penalty) en Mulder.