Tweede Divisie | Dit gebeurde er in speelronde 19

In de Tweede Divisie is het koploper Katwijk zaterdag niet gelukt om 3 punten te pakken op bezoek bij HHC Hardenberg. Quick boys wist wel te winnen en de zorgen bij IJsselmeervogels worden steeds groter.

TEC behaalde op bezoek bij Scheveningen een broodnodige overwinning. Junior Ebobo zorgde vlak voor rust voor de openingstreffer, Gino Bosz vergrote de marge een kwartier voor tijd vanaf de strafschopstip: 0-2. Scheveningen kwam eveneens door een benutte penalty van Freek Van Eijk nog wel terug tot 1-2, maar het doelpunt kwam te laat om nog iets aan het duel over te houden.

ASWH verloor op bezoek bij Jong Volendam. In het Kras stadion was het al na 5 minuten Raak: Jordi Blom  zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong. ASWH drong naarmate de wedstrijd vorderde wel iets meer aan en kreeg wel wat kansen, maar uiteindelijk was het Jong Volendam dat met een counter vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd het duel in het slot gooide. Younes Taha El Idrissi was de maker van de 2-0.

De zorgen bij IJsselmeervogels blijven onverminderd groot. Op Middelmors werd met 1-0 verloren van Rijnsburgse Boys, dat dus weer eens het genoegen van 3 punten smaakte. Matchwinnaar werd Rob Zandbergen, die na ruim een uur voetballen voor het enige doelpunt tekende.

Na gelijke spelen tegen Katwijk en AFC kan Quick boys na zaterdagmiddag weer 3 punten toevoegen aan het totaal. Op Nieuw Zuid kwamen de Katwijkers al na 10 minuten aan de leiding, toen Nick Runderkamp een slechte uittrap van Maasluis-doelman Jean Paul van Leeuwen voor zijn voeten kreeg en in één keer op de pantoffel nam. Runderkamp kreeg een kwartier later de kans op de 2-0, maar hij wist de toegekende strafschop niet te verzilveren. Kevin Ringeling, de veroorzaker van de strafschop, zag voor die overtreding de rode kaart. Vlak voor rust werd de marge alsnog 2, toen Youssef El Kachati de bal met een volley binnen werkte. Ondanks de man minder op het veld slaagde Excelsior Maassluis er in de wedstrijd nog wel een spannend slot te geven, Kevin Dercks maakte ruim een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Pas in blessuretijd gooide Quick boys het duel definitief in het slot via Darren Maatsen: 3-1.

Noordwijk boekte de eerste uitzege van het seizoen. Bij Kozakken Boys werd het 0-1. De enige treffer was van Emiel Wendt, die halverwege de tweede helft de bal tegen de touwen kopte.

GVVV kende een droomstart op bezoek bij Jong Sparta, maar moest uiteindelijk toch een nederlaag toestaan: 2-1. Byron Burgering scoorde al in de openingsfase voor de bezoekers uit Veenendaal, maar in het laatste kwartier gaf de ploeg van Gerry Vink de zege alsnog uit handen. Door doelpunten van Van Wageningen en Schoten boekte de jonge Kasteelheren de eerste zege van dit kalenderjaar.

Nadat Katwijk midweeks de Derby tegen quick boys gelijkspeelde, werd ook op bezoek bij HHC Hardenberg niet gewonnen. In een duel waarin beide ploegen regelmatig gevaarlijk voor de goal kwamen was Rob van der Leij 5 minuten voor tijd uiteindelijk beslissend: 1-0.

Zondag lees je op topamateurvoetbal.com uitgebreide verslagen van HHC Hardenberg-Katwijk en Rijnsburgse boys-IJsselmeervogels.