OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO ’20 loopt verder uit, HSC ’21 verliest (sub)topper bij OSS ’20, Unitas sluit aan bij de top vijf

ADO ’20 is tijdens de midweekse speelronde verder uitgelopen op de concurrentie. De Superezels wonnen in eigen huis van promovendus TOGB en zagen de concurrenten VVSB en HSC ’21 averij oplopen. De ploeg uit Haaksbergen verloor bij OSS ’20 en zagen de Ossenaren langszij komen op de ranglijst. Unitas stijgt door naar de top vijf, na overwinning bij Quick.

ADO ’20 – TOGB 4-2

Koploper ADO ’20 schoot tegen TOGB uit de startblokken. Binnen tien minuten hadden Maurizio Brenna en Jan-Willem Tesselaar de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong gezet. Na ruim een half uur spelen wisten de bezoekers de schade echter te repareren, dankzij twee doelpunten van Anthony Slierendrecht. Twee goals van Ruben Doesburg, eentje kort voor rust en eentje kort erna, zijn de promovendus echter te machtig. ADO ’20 boekte hiermee de vierde competitieoverwinning op rij en de achtste in totaal.

OSS ’20 – HSC ’21 1-0

OSS ’20 heeft in het onderlinge duel tegen HSC ’21 het karretje weten aan te haken bij de club uit Haaksbergen. Good old Tony de Groot scoorde na een goed uur spelen de enige, en daardoor winnende, treffer. OSS ’20 komt door deze overwinning in punten gelijk met HSC ’21, het doelsaldo is echter nog wel in het voordeel van de groen-witten, die daarmee de derde plaats bezetten.

Quick – Unitas 0-1

Unitas stijgt naar de vijfde plaats, dankzij een magere overwinning op het Haagse Quick. Eentje die bovendien pas in de slotfase van het duel tot stand kwam. Twee minuten voor tijd riep Joey Lokasi zichzelf uit tot matchwinner namens Unitas. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan bleef na driemaal een gelijkspel puntloos achter in Den Haag en vindt zichzelf terug op de veertiende plaats op de ranglijst.

Van de wedstrijden Hercules – VVSB en OJC Rosmalen en OJC Rosmalen – Dongen zijn vandaag uitgebreide reportages te lezen op topamateurvoetbal.com

Overige uitslagen:

Groene Ster – Blauw Geel ’38 1-4
UDI ’19 – Baronie 1-0
UNA – Gemert 1-0

De wedstrijd tussen JOS/Watergraafsmeer en DEM werd na 45 minuten gestaakt. De stand was op dat moment 0-0.