Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie zondag: Blauw Geel’38 stunt bij OFC en overwinningen voor Groene Ster en Gemert

Speelronde 23 leverde voldoende spanning op. Blauw Geel’38 wist verrassend drie punten te pakken bij titelkandidaat OFC (2-3), dit door een benutte strafschop in de slotfase. Gemert was te sterk voor GVV Unitas (3-1) en Groene Ster pakte de drie punten in Amsterdam tegen JOS (2-3). UNA was goed voor een half dozijn treffers tegen Westlandia (6-0).

OFC – Blauw Geel’38 2-3
In Oostzaan was na 25 minuten gejuich te horen, maar dan wel van de meegereisde fans uit Veghel. Een counter werd door Blauw Geel’38 goed uitgespeeld met als gevolg de openingstreffer van Van den Nieuwenhof (0-1). Voor de pauze werd het nog 1-1, Joël Donald kopte raak in het voordeel van OFC. In de 55ste minuut kwamen de gasten weer aan de leiding, een fout achterin bij OFC resulteerde in een mogelijkheid voor Van den Nieuwenhof die weer het net wist te vinden (1-2). OFC leek toch een punt aan het duel over te houden nadat het in de 86ste minuut de 2-2 aan liet tekenen. In de slotfase ging echter de bal op de stip voor Blauw Geel’38, het buitenkansje werd benut door Koen van der Zanden zodat de uitploeg er vandoor kon gaan met drie punten (2-3).Gemert – GVV Unitas 3-1
Na 22 minuten kwam de uitspelende formatie aan de leiding in en tegen Gemert (0-1). Op slag van rust wist Gemert terug te komen in de wedstrijd, Een afstandsschot van Joost Habraken betekende de 1-1. In de 69ste minuut kwam Gemert op voorsprong, maar ook op twitter was niet geheel duidelijk wie zich de doelpuntenmaker mocht noemen. De club hield het op Bram Jacobs (2-1). De eindstand werd in de 79ste minuut bepaald op 3-1 door een treffer van Ralf Kemper.


JOS Watergraafsmeer – Groene Ster 2-3
Er stonden pas 15 minuten op het scorebord toen Bryan Simons op de juiste plaats stond en de 0-1 aan liet tekenen voor de Limburgers (0-1). Na een half uur was het echter weer gelijk. Hanne Hagary bracht JOS weer naast te tegenstander (1-1). Na iets meer dan een uur spelen stond er 1-3 op het scorebord in Amsterdam. De doelpunten voor Groene Ster kwamen op naam van Chefrino Eind en Dennis Petit. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam JOS nog wel terug tot 2-3 door Revelinio Slijters maar verder dan dat kwam het niet.

ADO’20 – OSS’20 1-1
Sead Mazreku was in Heemskerk de maker van de openingstreffer in het voordeel van ADO’20 (1-0), dit na 25 minuten spelen. In de 47ste minuut kwamen de Brabanders weer terug in de wedstrijd, de 1-1 kwam op naam van Tony de Groot (of Kay van de Vorst….)


HVV Hollandia – RKVV DEM 0-2
Na 55 minuten was het Timo Wolters die de 0-1 aan liet tekenen. De lange bal van Twan Verswijveren viel achter de verdediging van Hollandia en de al genoemde doelpuntenmaker kon de bal vervolgens over de doelman heen werken met een fraaie lob. In de 73ste minuut bepaalde Wolters met zijn tweede treffer van de middag de einduitslag op 0-2.

HSC’21 – USV Hercules 0-3
De thuisploeg keek na twaalf minuten tegen een achterstand aan door een treffer van Fonville (0-1). Net voor de pauze verdubbelde USV Hercules de voorsprong na wederom matig verdedigen van HSC’21. Sjoerd Overgoor was de man die zijn naam op het wedstrijdformulier mocht zetten als doelpuntenmaker (0-2). In de 65ste minuut werd het duel definitief beslist toen Pieters de 0-3 aan liet tekenen.

UNA – Westlandia 6-0
In de zevende minuut wees de dienstdoende scheidsrechter naar de stip en dat in het voordeel van UNA. Serhat Koc nam plaats achter de bal en wist het buitenkansje te benutten (1-0). Een kwartier later was het weer raak voor UNA en wederom was het Koc die er voor zorgde dat de doelman van Westlandia de bal uit het net moest vissen (2-0). Nog net binnen het uur was het Azziz die de 3-0 aan liet tekenen in het voordeel van UNA. De thuisploeg nam geen gas terug en kwam even later ook nog op 4-0, nu was Niek van Boekel de gevierde man. In de 69ste minuut werd het nog erger voor Westlandia toen Azziz na een assist van Koc de 5-0 aan liet tekenen. Het slotakkoord was voor Yoeri Sijbers (6-0).

Gegevens van de wedstrijd tussen DVV en Hoogland waren bij het opmaken van het overzicht nog niet beschikbaar.