REACTIES | Dogan Corneille in nopjes met kostbare overwinning van Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille was zichtbaar blij en opgelucht na afloop van het duel tussen Kozakken Boys en Excelsior Maassluis. Blij omdat zijn formatie zojuist een 3-2 overwinning had geboekt en opgelucht omdat hij vooraf op twee gedachten hinkte (gaan voor de volle winst of tevreden zijn met een puntenverdeling) en uiteindelijke de juiste had gekozen: Gaan voor de zege.

,,We waren vooraf in een situatie beland dat we in de komende weken niet teveel punten moesten gaan morsen om niet in de degradatiezone terecht te komen. Niet verliezen was dus het belangrijkste. Dan kom je na twaalf minuten op een 2-0 voorsprong en zitten we in een comfortabele zetel. Alleen vergeten we de wedstrijd op slot te gooien. We laten Kozakken Boys zelfs volledig terugkomen in de wedstrijd met twee doelpunten (2-2).”

Corneille: ,,Wat we nu nodig hebben is een sterke puntenreeks

,,In de rust hebben we wat omzettingen gepleegd en na de rust zag het er een stuk beter uit. De beste kansen waren dan ook voor ons. Toen Vincent van den Berg de 3-2 maakte was ik er van overtuigd dat we met drie punten huiswaarts zouden keren”.

,,Nu in de komende wedstrijden proberen een sterke reeks neer te zetten, te beginnen met a.s. woensdag Scheveningen thuis, zodat we bij eventuele winst iets meer omhoog kunnen kijken”.

Langerak: ,,Vanaf nu zijn het allemaal finales

Aan de andere kant van De Zwaaier was er diepe teleurstelling bij Michel Langerak. Hij kon er maar niet over uit. ,,Hoe kun je in godsnaam die doelpunten op deze manier weggeven, zo voetballend ben je volslagen kansloos”.

,,Ik moet toegeven; voor de rust komen we knap terug waarvoor ik ze ook gecomplimenteerd heb, strijdlust en inzet prima maar na de rust gaan we wederom de fout in en moeten we deze wedstrijd met verlies bekopen”.

,,Belangrijk verlies want nu lopen we weer achter de feiten aan en maken we het onszelf voor de zoveelste keer dit seizoen moeilijk. Komende woensdag naar Veenendaal en zaterdag naar Katwijk. Ga er maar aanstaan; vanaf nu zijn het allemaal finales”.

‘Sluwe vos’ Vincent van den Berg matchwinnaar

Wie ook blij was, maar er onderhand aan gewend geraakt is: Vincent van den Berg, die bezig is aan  zijn afscheidstournee langs de velden in de 2e Divisie (Van den Berg stopt aan het eind van het seizoen bij Excelsior en treedt toe tot de TC van de Maassluise Tweede Divisionist.)

Hoe voelt het om hier de matchwinnaar te zijn?
,,Dat geeft een goed gevoel. Het kan niet beter; twee weken geleden thuis tegen HHC scoorde ik ook al en nu dan opnieuw. Het was een cruciale overwinning want bij verlies hadden wij tot het peloton degradatiecandaten gaan behoren. Nu hebben we wat meer adem.”

Voor de toekomst ziet Vincent het helemaal zitten met zijn Excelsior Maassluis.
,,We hebben een geweldige jeugdopleiding waar veel talent rondloopt. Onze Onder 21 speelt op het hoogste niveau en doet het prima. En ook vandaag was de exponent van de jeugd, Kaylan Muis, weer opvallend aanwezig. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Toch?”