Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Geen fouten koplopers, TOGB en DEM aan kop in derde periode

Ook na speelronde 27 blijft het verschil tussen de koplopers in de Derde Divisie Zondag minimaal. Nadat zaterdagavond VVSB na een 3-2-zege op Blauw Geel’38 de koppositie van ADO’20 over had genomen, was het zondagmiddag ADO ’20 wat door een 3-0-overwinning op Unitas alweer terugsloeg. Het verschil in punten tussen de beide kemphanen – met nog zeven wedstrijden te gaan – blijft twee punten.

Goede flow
In de strijd om de derde periode lijkt een aantal ploegen de juiste flow te pakken te hebben. Debutant TOGB uit Berkel en Rodenrijs is na vier wedstrijden de trotse koploper. Door een 3-1-overwinning op het in 2023 nog ongeslagen Gemert blijft de ploeg van (vertrekkend) trainer Mark Schuur nog nog zonder nederlaag in de laatste periode.

Door een verrassende 1-2-overwinning op Hercules blijft DEM in het spoor van TOGB als het gaat om de periode. Aanstaande zaterdag staat er dan een pikante “burenruzie” op het programma tussen DEM en ADO ’20. DEM zal daarbij zijn goede positie in de periode willen verdedigen, terwijl ADO ’20 geen schade zal willen oplopen in de titelrace.

Zorgen blijven
In de onderste regionen wist geen van de staartploegen zijn positie echt te verbeteren. Alleen Groene Ster hield een punt over aan de thuiswedstrijd tegen HSC ’21: 1-1. Alle overige drie ploegen in de gevarenzone wonnen niet. Meest pijnlijk was dit misschien wel voor UDI ’19 wat thuis een onverdiende nederlaag leed tegen JOS/Watergraafsmeer door een treffer in de slotfase.

Uitslagen:

Zaterdag 1 april
VVSB – Blauw Geel’38 3-2
UNA – O.S.S.’20 1-1

Zondag 2 april
ADO’20 – GVV Unitas 3-0
HV&CV Quick – v.v. Dongen 3-1
OJC Rosmalen – v.v. Baronie 3-0
TOGB – v.v. Gemert 3-1
UDI’19 – JOS/Watergraafsmeer 0-1
USV Hercules – RKVV DEM 1-2
Groene Ster – HSC’21 1-1