Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Overzicht Derde Divisie zondag | Hercules wint als enige achtervolger, prijs ADO ’20

In de Derde Divisie zondag is de eerste prijs van het seizoen vergeven. Het ongenaakbare ADO ’20 bond ook GVV Unitas aan de zegekar en wist zo de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Ook in Gorinchem kwam de ploeg van Roy van der Mije geen moment in de problemen. Met een 1-3-overwinning bleven de Superezels ongeslagen. 
 
Van de achtervolgers wist alleen Hercules de volle buit binnen te halen. De ploeg van trainer René van der Kooij won in Beverwijk probleemloos met 0-3 van DEM. Spits Tim Waterink had met twee treffers weer een belangrijk aandeel in de overwinning van de Utrechters.

VVSB verspeelde zaterdagavond een 0-2 voorsprong tegen Blauw Geel ’38. Na een uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Noordwijkerhouters. Zo’n twintig minuten voor tijd kwam Blauw Geel via twee treffers in twee minuten op gelijke hoogte. En de gifbeker moest in de slotfase helemaal leeg voor VVSB toen Blauw Geel ook nog de 3-2 op het scorebord wist te zetten.

HSC ’21 moest thuis terugkomen van een achterstand tegen Groene Ster. Verder dan de gelijkmaker kwamen de Haaksbergers niet. Ook in de Brabantse derby tussen O.S.S. ’20 en UNA rolde een 1-1-gelijkspel uit de bus. De bezoekers waren sterker, maar wisten dit niet in de score uit te drukken.

In de andere Brabantse derby van dit weekend kwam er wel een winnaar. OJC Rosmalen stapte in Breda als winnaar van het veld. Spits Dennis Knuiman was opnieuw twee keer trefzeker voor OJC Rosmalen. De ploeg van trainer Willem Leushuis wist deze week maar liefst 9 punten te pakken. De 1-3 nederlaag tegen OJC betekende dat Baronie voor de zesde keer op rij verloor.

Een ploeg die in een vergelijkbare (penibele) positie zit is Gemert. Debutant TOGB uit Berkel Rodenrijs won met 1-2 op Sportpark Molenbroek. Het was de vijfde nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Reinald Boeren.

In Dongen lukte het de plaatselijk trots niet om de eerste punten van dit seizoen te pakken. Tegen Quick kwam Dongen tweemaal terug van een achterstand, maar was het routinier Frank van der Heiden die het jeugdige Quick met een fraaie kopbal de overwinning bracht: 2-3

JOS/Watergraafsmeer nam door een 3-1-overwinning op UDI ’19 wat afstand van de gevarenzone.   

Uitslagen 
Blauw Geel ’38 – VVSB 3-2 
Baronie – OJC Rosmalen 1-3 
DEM – USV Hercules 0-3 
Dongen – HV&CV Quick 2-3 
Gemert – TOGB 1-2 
GVV Unitas – ADO ’20 1-3 
JOS Watergraafsmeer – UDI ’19 3-1 
O.S.S. ’20 – UNA 1-1 
HSC ’21 – Groene Ster 1-1