Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Hoogland stunt tegen OFC, HSC’21 verslaat Dongen

Hoewel het seizoen pas halverwege is, vertoonde de speelronde van vanmiddag trekken van het seizoensslot. Laagvliegers Hoogland en HSC’21 verrasten het veel hoger geklasseerde OFC en Dongen.

Op deze zege van Hoogland was weinig af te dingen. Na een half uur spelen maakte Henri Kersten de 1-0, maar OFC deed via Edip Biberoglou al snel wat terug vanaf de strafschopstip: 1-1. Een kwartier voor tijd bezorgde Delano Essenboom Hoogland opnieuw een voorsprong. Op de counter maakte Jairo Schet de 3-1, Esseboom bepaalde de eindstand op 4-1. Joel Donald miste een strafschop namens OFC.

Ook HSC’21 kende een mooi weekend na een doelpuntrijke zege op Dongen: 4-3. Drie Haaksbergse goals kwamen voor rekening van Wessel Witbreuk. Bij 3-0 deed Luuk Hultermans wat terug voor Dongen. Diego van der Weide herstelde de marge echter weer: 4-1. Toch werd het nog spannend toen Mauritsio Helstone en in blessuretijd Sel Bastemeijer nog scoorden voor Dongen, maar de zege ging toch naar HSC.

Gemert deed goede zaken op bezoek bij Hercules. De zwart-witten kenden een uitstekende start, want via Joop Daniels en Ralf Kemper stond het binnen 20 minuten al 0-2. Pas een kwartier voor tijd maakte Hercules de aansluitingstreffer via Niek Hoogveld. Het duel kende wel opvallende momenten, aangezien enerzijds de scheidsrechter uitviel en werd vervangen door een bevriende arbiter langs de lijn. Daarnaast kreeg Hercules in de slotfase een strafschop, die echter na commotie werd teruggedraaid.

JOS/Watergraafsmeer is bezig aan een aardige serie. In Beverwijk won het met 0-1 van DEM en daarmee pakten de Amsterdammers 7 punten uit de laatste 3 duels. DEM schreef de vierde nederlaag op rij. De enige treffer viel een kwartier voor tijd via Revelinio Slijters.

Ook in Veghel was één treffer doorslaggevend. Maar opvallend was dat EVV er met de zege vandoor ging, daar het een uur lang met een man minder speelde na een rode kaart voor Vercruysse. Evengoed kwam Blauw Geel ’38 na een uur spelen op achterstand door een treffer van EVV’er Juul Respen, voorafgegaan door een knappe individuele actie en matig verdedigen aan Veghelse zijde.

Bij OSS’20 tegen UNA werd niet gescoord. Groene Ster won nipt van ADO’20. Bryan Simons maakte, net als afgelopen woensdag al, het enige doelpunt: 1-0. Safouane Ahidar was de aangever.

De uitslagen:

Quick – Unitas 3-0
Hercules – Gemert 1-2
DEM – JOS/Watergraafsmeer 0-1
Blauw Geel ’38 – EVV 0-1
Hoogland – OFC 4-1
OSS’20 – UNA 0-0
Groene Ster – ADO ’20 1-0
HSC’21 – Dongen 4-3

Westlandia – Hollandia werd afgelast.