Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Koplopers naar Brabant, belangen op alle velden

Speelronde 26 belooft weer een spannende te worden in de Derde Divisie Zondag. Op diverse velden gaan ploegen de strijd aan waarbij voor beide de nodige belangen op het spel staan. De eindsprint naar de finish is ingezet, kijken wie het hoofd koel kan houden.

De nummers 1 en 2 van de ranglijst, ADO ’20 en VVSB, reizen beide af naar Brabant. Koploper ADO ’20 bindt in Breda de strijd aan met Baronie. De thuisploeg heeft zo zijn eigen problemen. Vertrekkende spelers aan het einde van het seizoen, een vroegtijdig ontslag van één van de twee trainers, en tel uit je winst. Bovenal proberen de Baronnen de veilige veertiende plaats te bereiken. Het gat hiernaar toe is zeven punten. ADO ’20 zal revanche willen nemen voor de kansloze nederlaag in de inhaalwedstrijd tegen Hercules van afgelopen zondag.

Naaste belager van ADO ’20, VVSB, gaat op bezoek bij hekkensluiter Dongen. Het hoogst haalbare voor Dongen lijkt een plek die recht geeft op nacompetitie voor promotie/degradatie. Het gat naar deze plek is zeven punten. Overbrugbaar maar het is langzamerhand één minuut voor twaalf in Dongen. VVSB zal de druk op ADO ’20 willen houden en is bij niets anders gebaat dan een overwinning.

Duel der subtoppers

Ook op de diverse andere velden staan er interessante wedstrijden op het programma. In Veghel binden Blauw Geel ’38 en het verrassend debuterende TOGB de strijd met elkaar aan. De ploeg van Niels van Casteren heeft al vijf wedstrijden niet meer weten te winnen. Om in de race te blijven voor derde plaats en dus nacompetitie is winst geboden. TOGB zal de goede start in de derde periode een vervolg willen geven, waarin de ploeg nog de volle buit heeft uit twee wedstrijden.

In Gemert staat deze speelronde één van de vele Brabantse derby’s in deze divisie op het programma. De ploeg van trainer Reinald Boeren is nog ongeslagen in 2023 en wist vorige week een belangrijke overwinning te boeken op JOS/Watergraafsmeer. Zondag komt OJC Rosmalen op bezoek op Sportpark Molenbroek. Een nieuwe overwinning van Gemert zou de ploeg nog wat extra lucht geven richting de gevarenzone. Gezien het programma van de komende weken van Gemert, met allemaal wedstrijden tegen ploegen uit het linkerrijtje welhaast een must.

Pikant treffen

Op sportpark De Rusheuvel in Oss wordt zondag ook een pikant duel afgewerkt. O.S.S.’20 krijgt bezoek van buurman UDI ’19 uit Uden. Eerder dit seizoen ontstonden er de nodige perikelen tussen beide clubs. UDI ’19 probeerde voor volgend seizoen de selectie te versterken met enkele spelers van O.S.S. ’20. Welke spelers daadwerkelijk de overstap gaan maken naar Uden is nog niet bekend.

UDI ’19 strijdt om lijfsbehoud en staat op zeven punten van een P/D-plaats. Enkel wist is dus geboden voor de gasten. O.S.S. ’20 bivakkeert in de middenmoot en wil zich zo snel mogelijk definitief veilig spelen om zich zo volledig op volgend seizoen te kunnen focussen.

Hopelijk melden alle spelers, stafleden en arbitrale trio’s zich zondag op tijd op de diverse velden. Met het ingang van de zomertijd komende zondag en dus een uurtje korter slapen zou dat nog wel eens een uitdaging kunnen zijn.

Programma zondag 26 maart

14:00 uur       
GVV Unitas – USV Hercules
v.v. Gemert – OJC Rosmalen
v.v. Baronie – ADO ’20
JOS Watergraafsmeer – HV&CV Quick
Blauw Geel ’38 – TOGB
v.v. Dongen – VVSB
RKVV DEM – Groene Ster
O.S.S. ’20 – UDI’19

14:30 uur        
HSC ’21 – UNA