Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag | Het lijkt weer spannend te gaan worden

Na een midweeks programma staat alweer speelronde 5 op het programma. Snelle blik op de stand en alles lijkt weer dicht bij elkaar te liggen. Moet voor alle volgers een feest zijn om hier aan deel te nemen. Er kunnen nog 2 teams ongeslagen kampioen worden: Koploper ADO’20 en nummer 8 Blauw Geel’38. Voor de rest heeft iedereen al minstens 1 keer verloren. Slechts 1 team pakte geen punt: VV Dongen.

Voor deze voorbeschouwing starten we bij het eerste Brabantse onderonsje in deze speelronde. UDI’19 mag na de derby vorige week tegen Blauw Geel weer op pad voor een derby, maar nu tegen Gemert. De Udenaren verloren op woensdag tegen Unitas in Gorinchem en bezetten een 17e plek. De formatie van Reinald Boeren won met 2-1 van Groene Ster. Zij bezetten een 3e plek. UDI’19 zal vooral Ralf Kemper in de gaten moeten houden, aangezien hij gedeeld topscorer is met 4 goals.

In Berkel en Rodenrijs ontvangt TOGB het Utrechtse Hercules. TOGB, de nummer 12 op de ranglijst, verloor woensdag van OJC ROSMALEN met 0-2. Hercules pakte in Veghel tegen Blauw Geel een punt. Iets noordelijker, in Noordwijkerhout, ontvangt VVSB het Limburgse Groene Ster. VVSB bezet op dit moment de 7e plek op de ranglijst en heeft het voordeel wat uitgeruster te zijn dan de bezoekers. VVSB kwam namelijk een week eerder al in actie tegen ADO’20. Groene Ster verloor afgelopen woensdag in Gemert met 2-1. Zij staan op dit moment 16e.

In Rosmalen ontvangt OJC ROSMALEN ook een titelkandidaat: ADO’20. OJC staat op een keurige 11e plek en zal zich na vorige week bestolen voelen, waar de grensrechter niet meeging in een doelpunt wat gescoord werd. Op woensdag won men tegen TOGB. ADO’20 was ook de woensdag vrij. Zondag wonnen ze met 2-1 van Dongen. In Gorinchem ontvangt Unitas het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer. De uitploeg kreeg de laatste wedstrijden 2 flinke tikken te verwerken door met 7-1 en 6-0 te verliezen van Baronie en HSC’21. Unitas presteert wat beter. De nummer 9 hebben er 2 gewonnen en 2 verloren. Afgelopen woensdag won men met 1-0 van UDI’19.

Baronie ontvangt in Breda het Haagse Quick. De Bredanaren zijn het seizoen uitstekend gestart met 7 punten uit 4 wedstrijden. Hiermee staan zij op een 5e plek. Afgelopen woensdag werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen UNA. Quick had gehoopt het seizoen beter te starten en hebben nog geen overwinning behaald. Hiermee bezetten zij een 15e plek. Woensdag verloor men in Beverwijk tegen DEM. In Beverwijk ontvangt RKVV DEM het Brabantse OSS’20. DEM staat net in het rechterrijtje op een 10e plek. OSS staat er beter voor op een 4e plek. DEM won dus van Quick met 3-1. OSS won afgelopen woensdag in en van Dongen met 2-3.

Het tweede Brabantse onderonsje vindt plaats in Veghel. Blauw Geel’38 ontvangt UNA. Blauw Geel speelt volgens de toeschouwers goed voetbal en is nog ongeslagen. Afgelopen woensdag speelden ze 2-2 tegen Hercules en ze staan nu op een 8e plek. UNA staat er minder voor. Weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld. De Zeelstenaren staan op een 14e plek. Afgelopen woensdag werd er met 0-0 gelijk gespeeld in Breda tegen Baronie. De laatste wedstrijd is bij Dongen waar de ploeg HSC’21 ontvangt. De Haakbergers zijn in vorm waar zij afgelopen 2 wedstrijden 11 doelpunten wisten te scoren. Dongen staat er minder voor. Veel minder. De Brabanders staan onderaan op de ranglijst.

Alle wedstrijden op zondag 11 september 14.00:

Gemert – UDI’19
TOGB – Hercules
VVSB – Groene Ster
OJC ROSMALEN – ADO’20
Unitas – JOS Watergraafsmeer
Baronie – Quick
RKVV DEM – OSS’20
Blauw Geel’38 – UNA
Dongen – HSC’21