REPORTAGE | Blauw Geel ’38 boekt ‘6 punten’ zege op HSC’21

De strijd voor direct lijfsbehoud lijkt steeds spannender te worden. En toch zijn er nog 11 wedstrijden te spelen. Op zondag 10 april een 6-puntenduel tussen HSC’21 en Blauw Geel’38. HSC pakte de laatste 3 duels 4 punten. Winst tegen Unitas, verlies tegen Hercules en gelijk tegen nummer 2 OFC. Blauw Geel pakte er in hetzelfde aantal duel 2 meer. Winst tegen Hoogland en OFC en verlies tegen Gemert. De Veghelaren stonden op 3 punten van HSC wat wel een duel minder heeft gespeeld.

Het duel begon, net als afgelopen woensdag, goed voor Blauw Geel. In de derde minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong. Ben van den Nieuwenhof werd diep aangespeeld en kon opstomen. Hij gaf laag voor maar vond geen enkele Blauw Geler. Aanvoerder Caglar Uguz vond de bal wel maar tikte de bal achter Bob Peterman: 1-0. HSC ging wel direct op zoek naar de gelijkmaker, want na een goede aanval kreeg Stef Ottink een schietkans, maar Migiel Zeller was alert en kon de bal wegwerken.

Niet veel later was het Jay van Boxtel die na opbouw van de thuisploeg uit kon halen. Peterman kon redding brengen. Een periode van weinig kansen volgde. HSC kwam wel steeds meer voetballend in het spel maar een goede eindpass ontbrak vaak. De periode van weinig kansen werd doorbroken door Van den Nieuwenhof. Na een goede aanval van Blauw Geel via de linkerkant kon Sjaak Egmond laag voorgeven op de jonge buitenspeler, maar aan zijn schot ontbrak richting en deze bal vloog recht op Peterman af.

Kansen

Niet veel later kreeg Van den Nieuwenhof weer een kans na een goede steekbal van Niels Wouters op hem. Van den Nieuwenhof kreeg de kans om uit te halen maar zag ook Koen van der Zanden meelopen en probeerde hem mee te geven, maar HSC onderschepte de bal. Een tegenaanval van HSC werd iets later gevaarlijk. Jules Stokkers kon schieten en dankzij een Blauw Geel been werd deze van richting veranderd. Net over.

Beide clubs zochten dus wel maar konden nog niet het net vinden. Mark Dobbelsteen kreeg een vrije schietkans maar zijn kans hobbelde een paar meter naast. Stokkers zag een moment later Aria Hashemi voor z’n goal staan en haalde uit. De bal ging over. Lage voorzet van Wouter op den Camp kon Wouters niet vinden maar dat was wel 1 van de grotere kansen van Blauw Geel na geruime tijd. De laatste kans in de eerste helft was ook voor de thuisploeg. Lars Loermans gaf de bal mee aan Van Boxtel, maar de opgekomen rechtsback schoot ver naast.

Scherper

Blauw Geel begon de tweede helft weer scherper dan HSC, wat wel het betere veldspel in de eerste helft had. Tot het strafschopgebied dan. Van den Nieuwenhof kreeg een bal lastig onder controle en gaf de bal terug op Van der Zanden. Die schoot op een zo goed als leeg doel naast. Wederom was het Blauw Geel die de kans kreeg. Wouters kon via links geen medespeler vinden. HSC kreeg de bal moeilijk weg en Loermans pikte op en liep ongeveer dezelfde route, maar ook zijn voorzet kwam niet aan.

Ver over

HSC drong wel aan. Een afstandsschot ging ver naast. Wessel Witbreuk kreeg wat later een grote kans maar zag zijn schot ver over vliegen. Daarna uit de hoek een vrije trap die in het Veghelse strafschopgebied geslingerd werd. Deze ging net over. Zo’n 20 minuten voor tijd werd een voorzet van Yannick de Vries weggewerkt door Tom Dekkers. Leek anders een gevaarlijke bal te zijn. De Vries kon weer gevaarlijk worden en kon van 20 meter uithalen op het doel van Hashemi, die de bal goed wegwerkte. Diego van der Weide kon de bal oppikken maar schoot over.

Strafschop

Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Een aanval van Blauw Geel via Loermans op links die het strafschopgebied indribbelde. Hij werd gevloerd en de scheids twijfelde geen moment: Penalty. Net als vorige week in Oostzaan, maar deze was duidelijker. Van den Nieuwenhof kon het kansje verzilveren. Blauw Geel en HSC kregen nog wel wat kansjes. Een lage voorzet van Danny Verbakel en een schot van Op den Camp werden niet omgezet tot een doelpunt. Aan de andere kant een grote kans voor Tom ter Hogt maar hij trapte over de bal heen. Als laatste van de wedstrijd nog een kans via Verbakel voor de Blauw Gelen, maar de bal van Van den Nieuwenhof was net niet goed genoeg.

Belangrijke punten

Zo pakte Blauw Geel de belangrijke punten in de strijd voor lijfsbehoud. HSC had wel de betere van het veldspel maar kon zelf niet echt kansen creëren. Blauw Geel kreeg wel de kansen, maar hadden er een stuk of 5 nodig voor een doelpunt. Komende week staan er voor beide een midweeks duel op het programma. Voor HSC eerst het uitduel naar Hollandia. Ook een belangrijk duel. De ploeg uit Hoorn verloor in Dongen met 1-0. Blauw Geel heeft ook een midweeks duel, maar dat komt omdat het duel van Paaszaterdag is vervroegd naar donderdag. De Veghelaren gaan naar OSS’20 wat met 1-3 in Naaldwijk won van Westlandia.