Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | DOVO lijstaanvoerder na eenvoudige zege op Staphorst

Vorig seizoen moest DOVO vrezen voor degradatie naar de Vierde Divisie, maar deze zaterdag wist het door een ruime zege op Staphorst (4-0) de koppositie te pakken in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Florian Wolf was overduidelijk beter dan de tegenstander en het was aan doelman Jorick Maats te danken dat de uitslag niet nog groter werd dan deze uiteindelijk was.

De wedstrijd was pas vier minuten oud toen de eerste mogelijkheid zich aandiende voor de thuisploeg. Lulinho Martins schoot de bal echter naast het doel van Staphorst. DOVO ging in deze beginfase duidelijk op zoek naar een doelpunt en Staphorst kon niets anders doen dan tegenhouden. De gasten kregen na iets van tien minuten spelen de eerste gele kaart van de wedstrijd te zien, deze was voor Marlon Luchtenberg die net buiten het zestienmeter gebied een aanval van DOVO moest stoppen. De daaropvolgende goed genomen vrije trap werd op fraaie wijze tot hoekschop verwerkt door doelman Jorick Maats. Vijf minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Een mooie combinatie tussen Guido van Dijk en Martins leverde laatstgenoemde een schietkans op in het strafschopgebied. De bal verdween in de rechterhoek langs Maats (1-0).

Door de achterstand moest Staphorst de druk wat opvoeren, maar dit leverde weinig tot niets op. DOVO kon daarentegen gevaarlijk worden in de counter. Na iets meer dan een half uur spelen kon Staphorst voor de eerste keer echt gevaarlijk worden. Nick de Bondt verspeelde de bal bij zijn eigen strafschopgebied aan Stan Haanstra, die wist echter niet te profiteren. Zijn inzet ging voorlangs waardoor doelman Jeroen Vrolijk niet in actie hoefde te komen. In de eerste helft wist Staphorst verder niet veel te creëren, maar was het DOVO dat nog een mogelijkheid kreeg om de voorsprong te verdubbelen. In de stromende regen leverde een fout van Dirk Muis een kans op voor Martins, maar ook nu wist Maats zijn ploeg te redden waardoor beiden teams met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op konden zoeken.

Na de pauze verscheen DOVO niet meer in de rode thuisshirts binnen de lijnen, maar werd het uitshirt in de kleur groen gedragen. In de eerste tien minuten van de tweede helft was er voor de neutrale toeschouwer niet al te veel te genieten, het voordeel was wel dat de paraplu weer opgeborgen kon worden en de zon weer door de wolken heen begon te schijnen. Nog net binnen het uur moest Maats weer handelend optreden na een inzet van Martins en de daarop volgende aanval van Staphorst leverde gevaar op aan de andere kant van het veld. Damien Schra kreeg de bal van Marlon Luchtenberg, maar eerstgenoemde maaide over de bal heen waardoor het niet echt gevaarlijk werd. Staphorst werd sterker en vooral de strijdlust werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds groter.

De tweede treffer van de middag kwam echter niet van Staphorst, maar van de thuisspelende vereniging. Shaquille Prijor tekende in de 75ste minuut voor de 2-0 en dat leek de vroegtijdige beslissing te zijn van het duel. Vijf minuten later konden de supporters van DOVO zonder spanning de rest van de wedstrijd volgen nadat Lulinho Martins zorgde voor de 3-0 voorsprong. Dirk Muis speelde de bal net te zacht terug op doelman Maats waardoor hij de bal niet op de juiste wijze weg kon werken en Martins daarvan profiteerde. Een domper op de voor DOVO mooie middag was dat uitblinker Martins met een blessure het speelveld moest verlaten. Om het veld te kunnen verlaten moest hij ondersteuning hebben van twee mensen. Het slotakkoord was voor Max den Boer die de 4-0 maakte waarna de scheidsrechter direct een einde aan de wedstrijd maakte.

Foto’s van Jeroen van den Berg.