De Treffers blijft alleenheerser na moeizame zege op TEC

De Treffers is ook na vijf speelronden in de Tweede Divisie nog foutloos. Op het eigen sportpark Zuid won de ploeg van LeeRoy Echteld met 2-1 van TEC.

Nadat Adham El Idrissi na zo’n 20 minuten spelen een grote kans voor TEC had gemist, was het 3 minuten later wel raak. Bo van Essen stond op de juiste plek voor de bezoekers. De marge had voor rust al verdubbeld kunnen zijn, maar de Treffers reageerde tweemaal alert bij pogingen van spits Marciano Mengerink.

7 Minuten na de thee was het weer gelijk op Sportpark zuid. Jordy Thomassen zag eerst een schot van de lijn gegleden worden door Ramon Leeuwin, maar uit de daaropvolgende hoekschop kon de aanvaller alsnog voor de gelijkmaker tekenen. 2 Minuten na de 1-1 was het diezelfde Thomassen die de wedstrijd volledig omkeerde. Hij brak door de Tielse verdediging en schoot de 2-1 op de borden. In het restant ging de ploeg van Hans van de Haar vol op jacht naar de 2-2, waardoor de Treffers weinig naders kon doen dan tegenhouden. Doelman Niels Kornelis van de thuisploeg pakte hierbij een hoofdrol; hij stond tot drie keer toe een doelpunt in de weg.