REPORTAGE | VVSB en Groene Ster delen de punten in matige vertoning.

Groene Ster-speler Bas Breukers zal zich na afloop van het duel tussen zijn ploeg en VVSB in Noordwijkerhout toch een paar keer voor de kop geslagen hebben. In de blessuretijd had de speler van de Limburgse ploeg de mogelijkheid om zijn ploeg de eerste overwinning te bezorgen. Maar door het ontbreken van de killer mentaliteit voor de goal, bleven beide ploegen steken op 0-0.

VVSB feller aan de start

De ploeg van van Leeuwen kpn fris aan de start komen, in tegenstelling tot de tegenstander kwam VVSB namelijk niet midweeks ik actie. In verband met de feestweek in Noordwijkerhout, had de club de wedstrijd tegen ADO 20’ een week naar voren gehaald, welke de Heemskerkers met 0-2 wisten te winnen. VVSB begon scherper aan het duel dan Groene Ster, dat midweeks met 2-1 ten onder ging uit bij Gemert. Na iets meer dan 2 minuten spelen is het Jesse van Nieuwkerk al met een enorme kans op de 1-0, maar de spits overgekomen van Sparta Nijkerk wist een voorzet op maat van Leroy George niet goed te raken en daarmee ging de eerste kans verloren. Enkele minuten later was het wederom van Nieuwkerk met een speldenprikje, uit een lage voorzet wist de spits ditmaal wel de bal te raken, maar de poging ging enkele meters langs de goal.

Penalty

Dan krijgen de bezoekers uit het niets een strafschop. Het is Richelo Fecuna die een ogenschijnlijk reddeloos verloren opening van Groene Ster helemaal verkeerd inschat. De speler van VVSB laat de bal voor zicht stuiteren en had daarbij een uitgestoken arm. Scheidsrechter Jensch kon dan ook niets anders doen, dan de bezoekers een strafschop toe te kennen. Een simpel klusje voor Groene Ster aanvoerder Dylan Zwartjes zou je zeggen, maar Zwartjes schoot zwak in en de bal belandde na ligt contact met de buitenkant van de paal, naast.

Groene Ster beter in de wedstrijd

Nadat de beginfase dus voor VVSB was, maar Zwartjes de uitgelezen kans niet wist te benutten, waren het de bezoekers die steeds beter in de wedstrijd kwamen. Tot ontsteltenis van trainer van Leeuwen, die na het aan coachen van van Otterloo, een grote mond en een wegwerpgebaar terug kreeg. Van Leeuwen liet direct Enzo Huntink warmlopen, maar enkele minuten later was de kou toch weer uit de lucht voor de trainer en kon Huntink weer terug naar zijn plek in het zonnetje. In de tussentijd sprong ook de bank van Groene Ster nog eens op, als de bezoekers er kansrijk op links doorkomen, is het assistent-scheidsrechter  Verboven die her een stokje voor steekt en de aanval afvlagt voor buitenspel.

Groene ster en Maradonna

Als nog voor het verstrijken van het eerste half uur ineens Bryan Simons opduikt in het gezichtsveld van VVSB doelman Ruben Valk, lijkt het dan toch 0-1 te worden. Echter zag scheidsrechter Jensch dat Simons zijn handen had gebruikt met het afronden van de aanval en kreeg daardoor een gele kaart voorgeschoteld. Hierna kan de wedstrijd beide kanten op, waar VVSB wederom via van Nieuwkerk een kans krijgt op een meter of 20 vanaf de goal, maar van Nieuwkerk was te onbezonnen en de bal ging hoog over.

Groene Ster beweeglijker

Na deze kans voor de gastheren, waren de bezoekers na rust ook nog enigszins in de buurt. Het was wederom Bas Breukers met een goede mogelijkheid om de score te openen. Als Breukers wat mensen voorbij is, kan VVSB nog net op tijd ingrijpen waardoor Valk niet meer in actie hoefde te komen.

Tweede helft

Vlak na rust is het weer Breukers die een plaag was voor VVSB verdediger Max Ossendrijver, in de rug van de verdediger kwamen de rappe aanvallers van Groene Ster maar al te graag. Ook VVSB krijg vrijwel na rust een grote kans, als de vrije trap voor de Noordwijkerhouters snel wordt genomen en de voorzet vanaf links bij de tweede paal vakkundig voor Mark Voss van de voeten van Onyeike wordt geplukt.

Slechte fase

Vanaf een minuut of 50 tot de 75e minuut hadden de aanwezige toeschouwers hun aandacht meer bij Verstappen, dan bij de wedstrijd. Een te traag baltempo, veel foute passes en weinig beleving zorgde voor een bijzonder matige fase in de wedstrijd. Invaller Amin Elalji kon nog wel het verschil maken, Elalji was in twee minuten tijd ook tweemaal behoorlijk gevaarlijk. Eerst zit doelman Valk compleet naast zijn voorzet en reageerde er niemand op de rebound. Vlak hierna is hij Ossendrijver van VVSB te slim af en kan schieten vanaf een meter of 15, alleen Valk wist de benen dicht te houden en voorkwam hierbij de 1-0.

Twee kanten op

In de absolute slotfase kon de wedstrijd nog wel twee kanten op. Eerst was het Groene Ster doelman, Voss, die met de schrik vrij kwam, nadat die een simpele bal niet onder controle kon houden. Maar de allergrootste kans van de hele wedstrijd was voor wederom Breukers. Oog in oog met Valk bleef de speler van Groene Ster verre van nauwkeurig en vergat hij zijn ploeg de eerste driepunter te schenken.

Zo eindigde dit duel zoals het ook begon. En daar schiet vooral Groene Ster weinig mee op. Maar wie weet belonen ze zichzelf komende wedstrijd wel en kan de ploeg van trainer Maurice Verbunt dan alsnog de eerste drie punter pakken.