Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Spanning is voelbaar in Veenendaal en Assen

Speelronde 26 staat vooral in het teken van de Derby van Veenendaal waarbij nu DOVO de gastheer is en GVVV de bezoekende partij. Naast deze absolute kraker staan deze zaterdag ook nog eens de nummers twee en drie tegenover elkaar ACV en Barendrecht. Spanning voldoende dus in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal.

De kaartverkoop gaat, als wij de lokale media moeten geloven, weer uitstekend voor de clash komende zaterdag tussen DOVO en GVVV. Deze keer zal de wedstrijd gespeeld worden aan de rode zijde van het Panhuis met daarbij ook een groot aantal toeschouwers (500) van de Blauwen. Op 1 oktober 2022 stonden de twee ploegen na twaalf jaar weer eens tegenover elkaar. GVVV wist destijds de drie punten te pakken door een 3-1 zege op de aartsrivaal. Terugkijkend naar die dag bleef mij vooral de uitstekende sfeer bij op het Sportpark en de lange rijen voor de kassa’s die ik niet eerder had gezien op het Panhuis. Een echte derbysfeer waar mensen naar uit kunnen kijken, nu aan de rode zijde van het Sportpark. Tijdens de eerste confrontatie stonden de twee ploegen dichterbij elkaar dan nu het geval is. GVVV is de nummer één en lijkt met ACV en Barendrecht uit te gaan maken wie beslag zal leggen op de titel. DOVO bezet nu de achtste plaats, dit mede door drie nederlagen op rij in competitieverband. Een zege zou voor de thuisploeg dus wel weer eens tijd worden al heeft het natuurlijk al wel een periodetitel op zak waardoor het aan het einde van de competitie mag strijden om een ticket voor de Tweede Divisie. GVVV zal ook de noodzaak voelen om de drie punten mee te nemen, ACV staat namelijk gelijk met de ploeg uit Veenendaal en Barendrecht heeft slechts een achterstand van drie punten op de koploper. Een echte wedstrijd dus om naar uit te kijken, niet alleen voor mij maar voor iedere voetballiefhebber.

Vanzelfsprekend is Veenendaal wel een beetje ver weg voor de voetbalfan uit de provincie Drenthe, maar ook daar staat dus een absolute kraker op het programma. De nummer twee van de ranglijst ACV ontvangt het één plaats lager staande Barendrecht dat slechts drie punten minder wist te verzamelen dan de ploeg uit Drenthe. Twee ploegen die dus met een schuin oog zullen kijken naar de verrichtingen in Veenendaal. De voorgaande confrontatie tussen Barendrecht en ACV eindigde in 2-2 dus als je naar alle statistieken dit seizoen kijkt zou er weinig verschil moeten zitten tussen de elftallen die men op de been kan brengen. ACV en Barendrecht werden voor de start van het seizoen niet direct aangewezen als titelkandidaat, maar dat zijn beiden momenteel wel. Barendrecht zal er alles aan doen om niet te verliezen in Assen want dan zal het even pas op de plaats moeten maken wat betreft de nummer één positie. De twee ploegen wisten negen punten te pakken uit de laatste drie wedstrijden dus is het wachten op een mooi duel in Assen !

Van de top drie van de ranglijst naar Hendrik-Ido-Ambacht waar hekkensluiter ASWH (21 punten) tegenover de nummer zestien Excelsior’31 (22 punten) staat. De ploeg uit Rijssen kwam vorige week wel in actie, het won de inhaalwedstrijd in eigen huis van VVOG (2-1) waardoor het afscheid mocht nemen van de achttiende plaats. ASWH zal echter ook wat vertrouwen getankt hebben met een doelpuntloos gelijkspel bij GVVV. Twee ploegen die de punten nu dus hard nodig hebben waarbij een uitslag veel positiewisselingen tot gevolg kan hebben. Ook hier zal voldoende te genieten zijn voor de volger van het amateurvoetbal.

Overige wedstrijden:
Harkemase Boys – FC Rijnvogels
RKAV Volendam – DVS’33
Staphorst – Urk
VVOG – Hoek
Sportlust’46 – SteDoCo
Ter Leede – Sparta Nijkerk