Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

DETO grijpt alsnog naast Penterman die kiest voor Excelsior’31

Hielke Penterman zou zijn voetballoopbaan komend seizoen vervolgen bij DETO. De aanvaller is echter teruggekomen op zijn eerder genomen besluit en blijft zijn huidige vereniging trouw, zo meldt de hoofdklasser via de officiële kanalen.

De 36-jarige Penterman besloot dat hij in de zomer van 2022 zal stoppen met voetballen. Hij gaat vanaf het nieuwe seizoen aan de slag als assistent-trainer bij zijn huidige club Excelsior’31.

Op de website van de club uit Rijssen gaf Penterman tekst en uitleg over zijn beslissing om toch niet te gaan spelen bij DETO en te kiezen voor een andere functie bij Excelsior’31. ,,Ik ben blij dat, ondanks een mondeling akkoord, DETO medewerking heeft verleend om deze nieuwe stap in mijn carrière mogelijk te maken. Ik wil in de toekomst verder als trainer.  Dit is voor mij een fantastische kans om mijn trainersloopbaan te beginnen!”