Overzicht Derde Divisie zondag l VVSB blijft meedoen in de top, Groene Ster weet eindelijk weer eens te winnen

In de Derde Divisie Zondag er vanmiddag twee inhaalduels op het programma. Door de jubilea van RKVV DEM (100 jaar) en v.v. Gemert (110 jaar) waren de wedstrijden van deze ploegen doorgeschoven naar het inhaalweekend.

In Noordwijkerhout had VVSB weinig moeite met het kwakkelende v.v. Gemert. De ploeg van trainer Reinald Boeren zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. In de warming-up zag trainer Boeren Kianu Verlinden afhaken met een blessure. Het toch al geplaagde Gemert wist in de eerste helft enkel door een schot van Jasper Waalkens enig gevaar te creëren. De thuisploeg wist via Leroy George in de eerste helft wel het net te vinden (1-0).

Na de thee was het middenvelder Ian van Otterlo die zijn ploeg op 2-0 zette. V.v. Gemert deed daarna via Shawn-Illidge snel wat terug. Maar daarna was het thuisploeg die via de Rijk en Fecunda uitliep naar een 4-1 voorsprong. In de slotfase waren het Wout Barten (Gemert) en de van een langdurige blessure teruggekeerde Mike van Bekooij (VVSB) die de eindstand op 5-2 bepaalde. Door de overwinning nestelt VVSB zich op basis van het doelsaldo op plaats twee op de ranglijst. Nog altijd op gepaste afstand van koploper ADO’20.

In Heerlerheide bonden twee ploegen uit het rechterrijtje de strijd met elkaar aan, Groene Ster en RKVV DEM. In de eerste helft scoorden beide ploegen er lustig op los. Het was Safouane Ahidar die de thuisploeg voorsprong zette. Timo Wolters bracht de ploeg van trainer Mark de Vries weer langszij. Via een strafschop van Dylan Zwartjes kwam Groene Ster weer op voorsprong. De Beverwijkers toonde veerkracht en kwamen via Thom de Vries op gelijke hoogte. Toch wist de ploeg van Maurice Verbunt nog voor rust op voorsprong te komen. Uit de rebound na een schot van Dennis Petit was het Bas Breukers die de rebound wist binnen te werken.

Zoveel er te zien was in de eerste helft zo gezapig was het in de tweede helft. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren. In de slotfase was het Dylan Zwartjes die voor de tweede keer vanaf 11 meter mocht aanleggen deze middag, na een overtreding op Bas Breukers. Ook deze keer maakte Zwartjes geen fout (4-2). Door deze overwinning, de eerste sinds 18 september, wipt Groene Ster over v.v. Gemert heen naar plek 14 op de ranglijst. DEM blijft ook in de onderste regionen van de stand bivakkeren. Al heeft DEM nog wel een wedstrijd tegoed als gevolg van de gestaakte wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer.