Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: de competitie ligt nog lang niet in een plooi

Het is zomertijd inmiddels, maar de competitie ligt nog lang niet in een plooi in de derde divisie. Sterker nog, er is met de week steeds minder duidelijk. Wordt de kampioenschap wel beslist door een tweestrijd bijvoorbeeld of komt er nog een derde hond bij die er met het been vandoor gaat?

OFC en Gemert leken lange tijd op weg om die titelstrijd met een straatlengte voorsprong op de rest te beslechten. Maar in beide bastions begint het links en rechts te brokkelen. Eerst was het OFC dat door twee nederlagen de voorsprong op Gemert zag verdampen, maar ook Gemert zelf blijft niet foutloos. En dus is het ineens niet denkbeeldig dat Groene Ster of UNA toch weer aansluiting kan vinden bij de toppers, ook al zijn ook zij verre van foutloos.

Alle hens aan dek

Alle hens aan dek dus bij de koplopers, die beiden een uitwedstrijd spelen vanmiddag. Gemert krijgt een taaie klus te verstouwen op bezoek bij Quick, dat zich in een noodvaart veilig aan het spelen in na de winterstop. Dat is allerminst kat in het bakkie dus. OFC heeft ogenschijnlijk een makkelijker klus bij Westlandia, dat inmiddels is afgezakt naar de laatste plaats. Maar het is niet zo dat de Naaldwijkers week in, week uit kansloos onderuit gaan, dus ook hier is een zege voor OFC echt niet zomaar een uitgemaakte zaak.

Groene Ster had zelfs al op 4 punten van OFC kunnen komen, ware het niet dat de Limburgers midweeks met 2-1 verloren van Dongen. Toch zal de ploeg zich nog kansrijk achten, is het niet vor de titel dan toch wel voor een (vervangende) periodetitel. Groene Ster krijgt Hollandia op bezoek, dat vandaag voor een potje voetbal heel Nederland diagonaal doorkruist. De Horinezen wonnen drie van de laatste vijf duels en hebben zich inmiddels boven de degradatiestreep gewurmd.

UNA is bijna altijd een zekerheidje in het linkerrijtje en ook in Zeelst mogen ze nog dromen van een mooi seizoensslot, ondanks dat hij ook zij midweeks keihard onderuit gingen: 1-5 tegen Hercules. De kans op eerherstel is er zondag thuis tegen het wisselvallige ADO’20.

De nummers 5 en 6, Hercules en Dongen, treffen elkaar in Utrecht. Ook zij kunnen nog omhoog kijken bij een overwinning. Voor Hercules zou dat zelfs de vierde overwinning op rij zijn, die ploeg is bezig aan een sterke fase.

Degradatiekrakers

De kraker in de onderste regionen is het duel tussen DEM en EVV. DEM won zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens én snoepte Gemert midweeks een puntje af. Daardoor heeft het de laatste plaats over gedaan aan Westlandia. EVV won de afgelopen weken al twee cruciale degradatieduels (tegen Blauw Geel’38 en Westlandia) en lijkt dus prima om te kunnen gaan met de stress van degradatievoetbal.  

Ook Blauw Geel’38Hoogland kunnen we categoriseren als degradatiekraker als duel tussen de nummers 13 en 16. De nummer 14 HSC’21 – dat uit geen punt pakt en thuis een stuk beter voor de dag komt – ontvangt Unitas, dat het spoor aardig bijster lijkt. Het duel tussen OSS’20 en JOS Watergraafsmeer tot slot, is een duel tussen twee middenmoters.