Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG l Een gestrekte speelronde

Vaak duren speelrondes niet zo lang. Duels die ingehaald moeten worden daargelaten. Deze week begon in de Derde Divisie Zondag de eerste wedstrijd op donderdag om 20:00. En de laatste is rond kwart over 4 op zondag klaar. In deze ronde is ook de officiële start van carnaval in het zuiden van het land, en in de rest van het land gaat Sint Maarten rond.

We startten de speelronde in het zuiden. Op donderdagavond stond de eerste derby op het programma. OSS ’20 ontving OJC Rosmalen, een duel dat in 1-1 eindigde.

HSC’21 sluit de speelronde af tegen TOGB. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs verloor zondag met 2-1 bij RKVV DEM en verzuimde daardoor bij de brede middenmoot aan te sluiten. TOGB staat dertiende, HSC ’21 is de huidige nummer negen van de ranglijst. Het onderlinge verschil bedraagt twee punten.

RKVV DEM lijkt z’n vorm enigszins herpakt te hebben. De zege op TOGB was inmiddels de tweede overwinning op rij. De Beverwijkers krijgen runner-up VVSB op bezoek. De ploeg uit Noordwijkerhout geldt misschien wel als grootste concurrent voor ADO’20 in de titelstrijd. Vorige week werd er nog met 3-2 gewonnen van Unitas. De roodbroeken spelen op zaterdagavond tegen Blauw Geel ’38, wat afgelopen zondag nog met 2-1 wist te winnen van de Baronnen uit Breda.

Baronie kan zich opmaken voor een pot tegen een club die in bijna hetzelfde vaarwater zat. Gemert had namelijk ook al even niet het zoet der drie punten geproefd. Afgelopen zondag werd er weer voor het eerst sinds 7 september gewonnen. Hekkensluiter Dongen werd met 1-0 verslagen.

De Kanaries krijgen bezoek uit Zeelst. UNA zegevierde afgelopen weekend ruim. Er werd met 3-0 gewonnen van de Udenaren.

UDI’19 staat nu net boven de streep voor directe degradatie: de marge is slechts 2 punten. Tegen Groene Ster zullen ze weer op zoek gaan naar de drie punten. De Limburgers doen het zelf ook heel wat minder dan men vooraf gedacht had. Ze staan maar twee punten voor op UDI’ 19 zelf. Vorige week werd er net aan verloren tegen Quick in Den Haag.

De Haantjes krijgen bezoek uit Utrecht van Hercules. De ploeg van René van der Kooij doet mee in de subtop van de competitie. Een domper was dat er vorige week met 0-2 verloren van JOS Watergraafsmeer. De Amsterdammers hebben de smaak te pakken. Sinds 11 september werd er niet meer verloren. Maar zondag wordt het pittig voor ze. Dan ontvangen de Amsterdammers ADO’20. De koploper van de competitie. Ongeslagen met veruit het beste doelsaldo.

Programma:

OSS ’20 – OJC Rosmalen 1-1

Unitas – Blauw Geel ’38

RKVV DEM – VVSB

Baronie – Gemert

JOS Watergraafsmeer – ADO ’20

Quick – Hercules

UDI ’19 – Groene Ster

Dongen – UNA

HSC ’21 – TOGB