OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OFC wint topper van OSS’20, prachtgoal Gemert-speler Habraken

OFC heeft de topper tegen OSS’20 met 1-0 gewonnen. Hollandia wist de knappe reeks van Quick te breken en Gemert won van HSC’21.

UNA kwam tegen DEM na ruim een kwartier spelen op voorsprong via – wie anders dan – Serhat Koc. Na rust maakte Max van den Akker de 2-0 met een bekeken lob. Een paar minuten later werd het 3-0 via Brian Boogers, die knap werd bediend door Koc. Dat was tevens de eindstand.

Gemert boekte tegen HSC’21 een 3-1 overwinning. Toch was het HSC’21 dat aan de leiding kwam toen Yannik de Vries een foutje in de Gemertse defensie afstrafte: 0-1. Gemert stelde echter al snel orde op zaken: op aangeven van Willem den Dekker scoorde Ralf Kemper de 1-1. Al was HSC voor de pauze minimaal gelijkwaardig of zelfs wat beter dan de zwart-witten.

Na de pauze zagen de toeschouwers één van de mooiste goals van het jaar, zie hieronder:

De eindstand werd bepaald op 3-1 door Jorzolino Falkenstein.

Hollandia stuitte de sterke reeks van Quick. De Haagse ploeg won de afgelopen drie duels, maar daar had men in Hoorn geen boodschap aan. Na een half uur maakte Sven Deen de 1-0 en vlak na rust maakte Jay van Ooyen de 2-0. Daarmee was het duel beslist.

Unitas en Groene Ster deelden de punten. De Gorinchemmers kwamen via Everton Pisas aan de leiding, maar op aangeven van Dylan Zwartjes kopte Joey Dekkers de 1-1 binnen.

Dongen en Westlandia kwamen niet tot scoren. Met name de thuisploeg zal daar het meest van balen, want de beste kansen waren voor Dongen. Zo werd onder meer een kopbal van Sel Bastmeijer van de lijn gehaald en had ook Fatih Kamaci een treffer op zijn schoen. Het bleef echter 0-0.