Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Ongenadig pak slaag voor ADO ’20, VVSB profiteert en pakt ook periodetitel

Een verrassende 22e speelronde in de Derde Divisie Zondag. ADO ’20 kreeg een ongenadig pak slaag in Berkel en Rodenrijs bij TOGB en verloor met liefst 6-0 (!). VVSB profiteerde dankbaar, versloeg Hercules met 2-0 en bracht het gat terug tot een punt. Daarnaast werd ook de tweede periodetitel binnengehaald.

ADO ’20 begon 2023 met een nederlaag, maar leek vorige week de draad weer op te pikken met een thuiszege op OJC Rosmalen. Tegen TOGB zakte de ploeg van Roy van der Mije door de ondergrens. TOGB hield ongekend huis en leidde bij rust met 4-0.

Daarmee was het leed nog niet gedaan voor ADO ’20, want in de tweede helft maakte TOGB er nog twee treffers bij. Dean Zandbergen tekende met drie doelpunten voor de helft van de productie.

Runner-up VVSB is in ongekende vorm en boekte tegen Hercules zijn elfde zege op rij. Dat was een evenaring van het clubrecord uit 1999. Leroy George opende in de 41e minuut de score. Diep in de tweede helft zorgde Danny Bakker voor de beslissing.

Tweede periodetitel voor VVSB

In de strijd om de tweede periodetitel had Hercules vooraf een theoretische kans, maar die verdween door de nederlaag in Noordwijkerhout. Naast ADO ’20 leed ook Blauw Geel ’38 puntenverlies, waardoor VVSB voor de concurrentie niet meer is te achterhalen met nog twee duels te gaan.

Blauw Geel kwam zelf niet verder dan 1-1 tegen Groene Ster, dat een welkom punt in de race tegen degradatie pakte. In diezelfde strijd was er ook een opsteker voor UDI ’19. De Brabanders wonnen de degradatiekraker tegen Baronie met 2-3 en deden daardoor de laatste plek weer over aan Dongen.

Dongen ging zelf met 0-1 onderuit in het provincietreffen tegen OJC Rosmalen.

Alle uitslagen:

TOGB – ADO ’20 6-0
VVSB – Hercules 2-0
Baronie – UDI ’19 2-3
GVV Unitas – Quick 1-5
HSC ’21 – O.S.S. ’20 1-1
Gemert – UNA 1-3
Blauw Geel ’38 – Groene Ster 1-1
Dongen – OJC Rosmalen 0-1
DEM – JOS/Watergraafsmeer 1-1