Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Gemert weet reuzendoder Blauw Geel ’38 wel te bedwingen

Drie dagen na de grote stunt in Oostzaan, stond Blauw Geel’38 alweer tegenover een titelkandidaat. Gemert kwam op bezoek. Gemert won afgelopen zondag zelf van Unitas met 3-1. Los van dat dit een duel tussen de nummer 1 en nummer 12 is, geldt dit als dé derby in de Derde Divisie voor beide ploegen. Dit duel is 2 keer eerder gespeeld in de Derde Divisie, beide keren in Gemert. Beide werd een gelijkspel. Dit seizoen een 0-0 waar Blauw Geel de betere was, maar niet kon scoren.

Het duel kon haast niet beter beginnen voor de thuisploeg. Snel kreeg Blauw Geel een corner. De bal kwam uit bij Koen van der Zanden en die tikte de bal binnen. Feest bij de Veghelaren. Nog geen 3 minuten later was de voorsprong alweer verdubbeld. Een grote fout bij Gemert achterin en Ben van den Nieuwenhof kon de bal oppikken. Hij zette de rush in en kwam 1 op 1. De matchwinner van afgelopen zondag rondde nu ook af. 2-0, snelle voorsprong tegen een ploeg die dit seizoen nog maar 1 keer verloor.

De eerste kans voor Gemert kwam van de voet van Jorzolino Falkenstein. Van een meter of 20 schoot hij over het doel van Aria Hashemi. Gemert drong wat aan en kon via een corner weer gevaarlijk worden. Deze ging naast. Gemert was voornamelijk gevaarlijk uit dode spelsituaties want niet veel later was het weer bijna raak uit een corner. Lars Loermans kon via een voorzet wel voor mogelijk gevaar zorgen maar dat werd niet echt gevaarlijk.

Toch was het voor rust voor Gemert raak. Vrije trap van de zijkant en Ralf Kemper kon de bal breed koppen. Deze werd alleen niet geraakt door een aanvaller van Gemert, maar een verdediger van Blauw Geel waardoor de bal in eigen goal belandde. Nog geen minuut later was de stand weer gelijk. Dylan van Diepen, het jonge talent, werd diep gestuurd en kon de bal schitterend in doel werken. Flinke boost voor Gemert vlak voor rust.

Na rust was het weer Gemert waar doorging waar het voor rust mee begon. Blauw Geel verspeelde de bal op het middenveld en Gemert kon counteren. Wederom Van Diepen met een stiftje en Gemert pakte de voorsprong in Veghel. Niet heel veel later kon Willem den Dekker zelfs de 2-4 maken. De naar de Treffers-vertrekkende middenveld kon vrijuit inschieten en deze ging recht op de Hashemi af. Hij dook echter over de bal en zo rolde de bal nog in de goal.

Blauw Geel kon niet meer en leek er even helemaal doorheen te zitten. Gemert deed het rustig aan en probeerde zo de wedstrijd uit te spelen. Een vrije trap van Ralf Kemper vloog via de paal en Hashemi in de goal waardoor de stand zelfs op 2-5 kwam. De Derby die zo’n spectaculair begin en einde van de eerste helft had bloedde dood. Blauw Geel kon niet meer, Gemert wou niet meer.

Hierdoor won Gemert de derby in het zuiden. Zelfs de eerste keer sinds hele lange tijd een officiële wedstrijd in Veghel. Het was zelfs de eerste keer voor Gemert z’n rechtsback Jens Leijten dat hij een officiële wedstrijd won in Veghel tegen Blauw Geel. Terwijl hij toch al 13 jaar bij de club zit. Zondag moeten beide ploegen weer aan de slag. Gemert krijgt ADO’20 op bezoek, dat in Naaldwijk met 0-2 won van Westlandia. Blauw Geel krijgt concurrent HSC’21 op bezoek. Die hield thuis OFC op een 1-1 stand.