Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Hoofdklasse : Capelle en SC Genemuiden laten punten liggen tegen degradatiekandidaten

De lijstaanvoerders van de hoofdklasse A en B wisten op tweede paasdag niet de volle winst te pakken, dit terwijl de tegenstanders volop aan het strijden zijn om degradatie te voorkomen. Capelle kwam niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter Rijsoord (1-1) en SC Genemuiden eindigde het duel met NSC Nijkerk ook in 1-1.

In de hoofdklasse A deed FC Rijnvogels goede zaken door het gelijkspel van Capelle tegen Rijsoord en de nederlaag van ARC bij SC Feyenoord (3-1). FC Rijnvogels was met 5-3 te sterk voor Poortugaal. Doelpunten van de winnende formatie kwamen op naam van Roy van Leeuwen, Tom Bijen, Virgil Tjin Asjoe, Jesse Driebergen en Reno van Heiningen.

Capelle speelde zoals gezegd met 1-1 gelijk tegen Rijsoord terwijl het nog wel op voorsprong wist te komen door een benutte strafschop van Sander Fischer.

In de hoofdklasse B kwam NSC Nijkerk in en tegen Genemuiden op een 0-1 voorsprong door een benutte penalty van Renee Troost. De thuisploeg hield toch nog een punt over aan de wedstrijd door een doelpunt van Kay Velda in de 55ste minuut (1-1). Concurrent Urk profiteerde optimaal van het puntenverlies. De ploeg was met 5-1 te sterk voor Volendam waardoor de achterstand op de koploper nog slechts één punt is.

Uitslagen:

Hoofdklasse A:
Achilles Veen – DHSC 3-0
Capelle – Rijsoord 1-1
FC ‘s-Gravenzande – Scherpenzeel 2-0
Smitshoek – Spijkenisse 0-1
Zwaluwen – Achilles’29 2-2
FC Rijnvogels – Poortugaal 5-3
SC Feyenoord – ARC 3-1
DUNO – Jodan Boys 3-1

Hoofdklasse B:
SC Genemuiden – NSC Nijkerk 1-1
SDC Putten – De Dijk 1-3
AZSV – Noordscheschut 2-1
Buitenpost – Flevo Boys 1-0
Eemdijk – ONS Sneek 0-2
HZVV – Swift 3-0
Urk – Volendam 5-1