REPORTAGE | Gemert laat zich thuis verrassen door sterk collectief van UNA

Met de laatste wedstrijden van Gemert in de Derde Divisie Zondag is een duidelijk parallel te trekken met boeienkoning Harry Houdini, die eind 1800 wereldberoemd werd met zijn ontsnappingen. Leek het er bij een optreden van deze artiest telkens op dat hij niet zou weten te ontsnappen; toch lukte het hem telkens om zich toch weer te bevrijden uit de vele boeien.

Het vergelijk met Gemert is dat de koploper in de Derde Divisie in de laatste wedstrijden telkens eerst op achterstand moest komen om uiteindelijk toch nog een of drie punten binnen te slepen.

Maar zondagmiddag, op een zonovergoten Sportpark Molenbroek, mislukte een nieuwe ontsnappingspoging in het thuistreffen tegen UNA.

Gemert-UNA: altijd een bijzondere wedstrijd

Het zijn  op voorhand voor beide teams wedstrijden die altijd op zichzelf staan. Twee ploegen die beide willen voetballen en ook goed kunnen voetballen. Dat Gemert met 9 punten voorsprong aan kop staat en 17 punten meer heeft dan Gemert zegt totaal niets. Dat wist ook Harrie Gommans: “Gemert heeft het altijd lastig tegen ons. Hopelijk komen wij vandaag niet al te snel op een achterstand want dan gaan de kopjes hangen zoals in de laatste vijf van de zes wedstrijden het geval was die verloren gingen”.

In de eerste helft leek het wel of de rollen omgedraaid waren: UNA koploper en Gemert op plaats acht. Gommans had een tactische wissel doorgevoerd in zijn elftal. Clubtopscorer Serhat Koç was op de bank geposteerd terwijl Brian Boogers als spits ging fungeren. Een gouden greep, naar later zou blijken, want al na zeven minuten was het diezelfde Boogers die in de rebound Gemert-doelman Stefan Tielemans kansloos liet.
En amper een kwartier later was het opnieuw raak toen een overtreding gemaakt werd op Sten Senders en een penalty de straf was. Opnieuw voltrok Brian Boogers het vonnis: 0-2.

Wat UNA toen verzuimde was door te drukken. Kansen om de wedstrijd in deze fase al definitief te beslissen waren er legio. Niemand had dan ook opgekeken als er een ruststand op het scorebord had gestaan van 0-3 of zelfs 0-4. Nee, UNA liet Gemert terugkomen al was het vizier van de zwartwitten nu niet bepaald goed afgesteld. Het meest gevaarlijke moment was de kopbal van Willem den Dekker die goed gepakt werd door Kai Huybers.

In het tweede part ging Gemert druk zetten om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Die kwam pas in de 67e minuut toen Willem den Dekker uit een kopbal van Ralf Kemper de bal onder Huybers tot doelpunt wist te promoveren: 1-2.

Toen had de meest technische en snelste speler van Gemert, Dylan van Diepen, het veld al moeten verlaten met een knieblessure. UNA kwam er na de thee amper aan te pas, maar de UNA-defensie kon het, soms met kunst en vliegwerk, goed klaren.

Toen het laatste fluitsignaal van arbiter Rob Souwen klonk was de tweede seizoensnederlaag voor Gemert een voldongen feit. Wederom niet met rampzalige gevolgen want achtervolger OFC moest bij Dongen genoegen nemen met een puntenverdeling, waardoor de voorsprong van 8 punten nog steeds zeer comfortabel is met nog acht wedstrijden voor de boeg en het Tweede Divisieschap lonkt.

Brian Boogers: ‘Verdiende overwinning

De maker van beide UNA-treffers was uiteraard blij en vond de zege volkomen verdiend. “We hebben zelfs met name voor de rust volop kansen gehad om met 3 of 4-0 te gaan rusten. Doordat we de voorsprong niet verder uit wisten te breiden lieten wij UNA weer in de wedstrijd komen en dan weet je dat ze sterk zijn in het terugkomen”.

“In de tweede helft kregen wij het lastig omdat ze druk gingen zetten maar echt veel kansen hebben we niet weggegeven. Nu maar hopen dat deze overwinning het begin is van een mooie serie, waarin er misschien nog iets te halen valt in deze competitie want anders gaat ie uit als een nachtkaars en dat zou zonde zijn. Dit is een zeer belangrijke overwinning voor ons”.

Harrie Gommans: ‘Eindelijk de beloning

De Limburgse oefenmeester was in zijn nopjes met de 3-punter. “Eindelijk de beloning voor onze optimale inzet, strijdlust en bereidheid om voor elkaar te werken. In de eerste helft hadden wij het beste van het spel; in de tweede helft was Gemert sterker maar kon dat niet vertalen naar de gelijkmaker”.

Reinald Boeren: We hadden een gelijkspel verdiend

Reinald Boeren had geen goed woord over voor de in zijn ogen af en toe warrige beslissingen van scheidsrechter Souwen. Meer wilde hij niet zeggen over de scheids. Wel vond hij dat zijn team een puntenverdeling verdiend had, maar lang rouwde hij niet om het verlies. “Geluk bij een ongeluk dat ook OFC en Groene Ster weer punten hebben laten liggen. Deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar HSC’21 volgende week”.