OVERZICHT | Hoofdklasse zaterdag: Capelle en FC Rijnvogels pakken drie punten, Urk loopt uit op concurrent

Capelle en FC Rijnvogels blijven de nummers één en twee in de hoofdklasse A. De koploper won met 3-2 van Poortugaal en de vereniging uit Katwijk was thuis te sterk voor Scherpenzeel (2-1). In de hoofdklasse B profiteerde Urk optimaal van de misstap van SC Genemuiden waardoor het nu een voorsprong heeft van vier punten op de nummer twee van de ranglijst.

Capelle leek af te stevenen op een thuisnederlaag tegen Poortugaal toen het op een 0-2 achterstand kwam. De koploper wist echter de rug te rechten en mocht het speelveld verlaten met een 3-2 overwinning. De doelpunten voor Capelle kwamen op naam van Marlon Slabbekoorn, Van der Made en Lars Bosscha.

SC Genemuiden kwam niet verder dan 1-1 tegen Swift. In de 56ste minuut kwam de thuisploeg nog wel aan de leiding door een treffer van Jens Jurn Streutker, maar tien minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde Noa Benninga de eindstand op 1-1.

Urk ontsnapte zaterdag aan puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen DETO. In de blessuretijd was het echter Riekelt Jan Brands die de bevrijdende 3-2 binnen wist te koppen (3-2). De overige doelpunten voor Urk kwamen op naam van Hessel Snoek (2x). Voor DETO was Bas Postma twee keer trefzeker.