OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | HHC pakt derde periode, GVVV is klaar voor nacompetitie

In de tweede divisie is HHC Hardenberg erin geslaagd beslag te leggen op de tweede plaats en de derde periode. De ploeg van scheidend trainer Bert van Hunenstijn won met 3-1 van directe concurrent Koninklijke HFC. GVVV won van TEC en lijkt klaar voor de nacompetitie.

HHC Hardenberg pakte de tweede plaats en tevens de derde periode. Tegen Koninklijke HFC, dat nog op het vinkentouw zat, speelde de ploeg uit Hardenberg geen beste eerste helft en zag het de tegenstander uit Haarlem een aantal grote kansen op de openingstreffer misen. In de tweede helft kwam HHC beduidend beter uit de kleedkamer en zorgden Ashwin Manuhutu, Jesper Drost en Thomas Reinders voor een ruime 3-0 voorsprong. Het slotakkoord was voor Gerry Vlak die 1 minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd de eer redde voor de Koninklijke.

GVVV en met name Adham El Idrissi lieten zaterdagmiddag tegen het al uitgespeelde TEC zien in goede vorm te zijn voor de nacompetitie. In de met 5-1 gewonnen wedstrijd was de aanvaller in de eerste helft verantwoordelijk voor vier doelpunten, waarvan eentje uit een penalty. Lars ten Teije maakte zo’n 12 minuten voor tijd de 5-0, vlak voor het laatste fluitsignaal redde Gino Bosz de Tielse eer.

Bij een grote overwinning kon GVVV Kozakken Boys nog passeren op de ranglijst, maar door de 3-3 tegen ASWH kwam het niet zover. Lang leken de Brabanders zelfs op weg naar een overwinning, Door 2 doelpunten van Johnny Lommers stond het na 20 minuten al 2-0. Lester Pires zorgde niet veel later voor de aansluitingstreffer, maar Sven van Ingen bracht de marge na ruim een uur spelen weer op 2. toch gaven “de Boys” de zege in de slotfase nog weg, Jesper van den Bosch en Samuel van der Velden zorgden ervoor dat de degradant uit Hendrik Ido Ambacht de competitie afsloot met een punt.

Kampioen Katwijk sloot het seizoen in stijl af met een regelmatige 3-0 overwinning op de Treffers. Ahmed el Azzouti scoorde 10 minuten voor en 10 minuten na de rust, en lijkt zijn vormdip achter zich te hebben gelaten. Hugo Botermans was verantwoordelijk voor de derde Katwijkse treffer. In de tweede helft kreeg Marciano Mengerink een publiekswissel; de aanvaller die jarenlang op de Krom speelde, stapt komende zomer over naar TEC.

Noordwijk kende een uitstekend seizoen en onderstreepte dit in de laatste speelronde door een fraaie 4-1 zege op quick Boys. Lorenzo van Kleef zette de bezoekers in de 13e minuut nog wel aan de leiding, maar Marc de Kruijs bracht de bordjes een kwartier later weer in evenwicht. Na de pauze trok Noordwijk de wedstrijd helemaal naar zich toe door doelpunten van Raïes Roshanali en tweelmaal Nick van staveren, waarvan de laatste uit een strafschop.

Twee ploegen die een teleurstellend seizoen achter de rug hebben, AFC en IJsselmeervogels, troffen elkaar in amsterdam. Thomas Verhaar en Raily Ignacio zorgden ervoor dat Ulrich Landvreugd de deur bij AFC met een 2-0 overwinning kan sluiten.

Spakenburg sloot het seizoen op de eigen Westmaat af met een 2-1 overwinning op Rijnsburgse Boys. Na een gelijk opgaand begin trokken de Blauwen de wedstrijd gaandeweg meer naar zich toe, wat vlak na rust resulteerde tot de 1-0 van Koos Werkman. Langs bleef die stand niet op het bord, want niet veel later was het weer gelijk. Mark Magan was verantwoordelijk voor de 1-1. toch wist Spakenburg nog de drie punten te pakken door de 2-1 van Robin Eindhoven. Rijnsburgse Boys kwam nog wel met een slotoffensief, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Excelsior Maassluis heeft de fraaie 4-0 zege op Spakenburg geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Jong Volendam stonden de Tricolores bij rust al met 3-0 achter. Vlak na de thee zorgde Lulu Statia nog wel voor de 3-1, maar dichterbij kwam Excelsior Maassluis niet meer.

Scheveningen en Jong Sparta hielden het in hun laatste competitieduel op 1-1. Marouane Afaker en Michael de Niet waren de namen die, zoals al zo vaak dit seizoen, op het wedstrijdformulier werden ingevuld.