OVERZICHT | TWEEDE DIVISIE: Katwijk kroont zich tot kampioen ondanks verlies bij Excelsior Maassluis

Katwijk is kampioen van de Tweede divisie. De koploper verloor weliswaar zelf met 1-0 van Excelsior Maassluis, maar omdat de naaste achtervolgers ook punten lieten liggen zijn de Krombewoners in de resterende drie wedstrijden niet meer te achterhalen.

Katwijk begon goed aan de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, , maar kwam desondanks na 10 minuten op een 1-0 achterstand. Een vrije trap van Gabri  Urbanus werd vanaf randje 16 snoeihard achter doelman André Krul geschoten. Wat volgde was een wedstrijd waarin Katwijk vol op de aanval speelde en legio kansen kreeg. In eerste instantie op zoek naar de overwinning, maar door het verlies van HHC Hardenberg bij Scheveningen gedurende de tweede helft vooral naar de gelijkmaker, een doelpunt dat genoeg zou zijn voor de titel. Hoewel Excelsior Maassluis piepte en kraakte, en zelf niet heel veel mogelijkheden kreeg, brak de thuisploeg niet.

door de nederlaag was Katwijk afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd de Treffers-Jong Sparta die om 18:00 werd afgetrapt. Bij winst in Groesbeek kon Jong Sparta immers op 9 punten komen en, zij het theoretisch, nog kampioen worden. Zover kwam het echter niet, want de Treffers won met 2-1. Binnen 8 minuten stond het al 1-1 op sportpark Zuid; Teije ten Den opende de score, de 1-1 kwam op naam van Marouane Afaker. De 2-1 was een doelpunt van Dennis Hettinga, die een kwartier voor tijd een vrije trap van Leroy George binnentikte. een doelpunt dat niet alleen in Groesbeek, maar ook op de Krom met gejuich werd ontvangen. Door de zege van de Treffers is Katwijk niet meer te achterhalen, en mag het, met enkele uren uitstel, toch de schaal omhoog houden.

HHC Hardenberg ging zoals gezegd onderuit bij Scheveningen. Binnen 6 minuten hadden beide ploegen al een doelpunt te pakken. Eerst was het Rob van der Leij die de score opende voor de bezoekers, maar vlak na de goal maakte Michael de Niet gelijk. De gelijke stand bleef lang op de borden, maar 10 minuten voor het einde scoorde Scheveningen, dat een goede tweede helft speelde, de 2-1. Michael de Niet was, zoals zo vaak de laatste weken, het goudhaantje.

Kozakken Boys leek na de zege tegen Koninklijke HFC lange tijd op weg naar de tweede overwinning op rij, en drie kostbare punten in de degradatiestrijd. Lars Hutten strafte na een kwartier spelen een fout in de opbouw van Rijnsburgse Boys af en tekende met een afstandsschot voor de 0-1. De Rijnsburgers zetten er nauwelijks iets tegenover, maar pakten ver in de extra tijd toch nog een punt. Delano Asante verzilverde een rebound; 1-1.

GVVV heeft de zege op ASWH geen vervolg weten te geven. Op bezoek bij Quick boys werd een 2-0 nederlaag geslikt. Binnen een kwartier stond de ploeg uit Veenendaal met 10 ma na een rode kaart voor doelman Jan van Willige. Het duurde even voor Quick Boys de man meer situatie wist te benutten, maar net voor rust sloeg de thuisploeg 2 keer vlak achter elkaar toe via Lorenzo! Van Kleef en Youssef El Kachati. In het tweede bedrijf kreeg met name Quick Boys nog wel kansen op  meer, maar de ruststand bleek ook de eindstand.

Hoewel het doek definitief gevallen lijkt voor ASWH, werd zaterdagmiddag wel een knap punt gepakt tegen AFC. Op eigen veld werd het, na een 0-3 achterstand, 3-3. Guus van Weerdenburg, Raily Ignacio en Dalian Maatsen hadden de Amsterdammers in ruim een halfuur spelen op 0-3 gebracht, maar niet lang daarna deed Fabian Korporaal al iets terug namens de ambachters. Sam van de Kreeke en Lester Pires maakten in de eerste 10 minuten van de tweede helft de comeback compleet.

In een weinig verheffende wedstrijd op de Westmaat bewees Emiel Wendt maar weer eens zijn grote waarde voor Noordwijk. De spits zorgde na een kwartier voor de openingstreffer en scoorde vlak voor tijd de winnende 1-2. Steven Sánchez Angulo had tussentijds voor de gelijkmaker gezorgd. IJsselmeervogels eindigde de wedstrijd met slechts 9 spelers, Mike van de Laar en Bradley Martis zagen in de slotfase de rode kaart.

TEC, ook nog altijd niet helemaal veilig, won op de eigen Lok met 2-0 van jong Volendam. Junior Ebobo maakte beide doelpunten, netjes verdeeld over de 2 helften.

Spakenburg won op bezoek bij Koninklijke HFC. De blauwen kwamen na een kwartier op achterstand door een doelpunt van Jacob Noordmans, maar repareerden dit gedurende de eerste helft via Floris van der Linden en Sanny Monteiro. Een kwartier voor tijd kwam HFC langszij door Android Morgan, maar nog geen vijf minuten later was het Robin Eindhoven die de eindstand op 2-3 bepaalde.