Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Ruime zege Katwijk, AFC wint met kleinst mogelijke verschil

De titelrace in de Tweede Divisie blijft onverminderd spannend. De
gehele top drie won zaterdag zijn wedstrijd. Onderin viel op dat geen
enkele ploeg die tegen nacompetitievoetbal – of degradatie strijdt –
punten wist te behalen.


Katwijk kende een eenvoudige middag op de eigen Krom. De koploper had
het in de openingsfase even lastig met het verdedigende spel van Excelsior Maassluis, waar de nieuwe trainer en opvolger van Dogan Corneille , Steye Jacobs, voor het eerst op de bank zat. Na een halfuur sloeg de thuisploeg echter twee keer kort na elkaar toe via Killian van Mil en Robin Schulte. Tobias Kleijweg bracht zo’n vijf minuten voor rust de hoop nog wel even terug bij de ploeg uit Maassluis, maar Schulte. zorgde er vlak na het eerste fluitsignaal van
de tweede helft voor dat de marge alweer snel twee was.

Twintig minuten voor het einde tekende Des Kunst voor de 4-1 en leek het duel helemaal gespeeld. Toch kwamen de Tricolores niet veel later door Bram Wennekers weer een beetje terug in de wedstrijd en gingen de gasten op jacht naar de aansluitingstreffer. Het duel werd niet echt meer spannend omdat die uitbleef. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Ahmed el Azouti het op zijn heupen en scoorde nog tweemaal. Eindstand: 6-2.

De ruime nederlaag heeft voor Excelsior Maassluis, dat nog allesbehalve veilig is, overigens geen directe gevolgen. Geen van de staartploegen wist deze zaterdag punten te pakken.

Nipte zege AFC
Lang leek het erop dat AFC dure punten zou laten liggen op bezoek bij laagvlieger Jong Volendam. In het Kras stadion bleef het lange tijd 0-0. Pas een kwartier voor tijd scoorde Raily Ignacio, en dat bleek na iets meer dan 90 minuten genoeg voor de winst.

Herstel Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys herstelde zich van de zeperd tegen Koninklijke HFC, en blijft meedoen in de titelrace. Door doelpunten van Jeffrey Jongeneelen, die weer eens in de basis mocht starten, en Dani van der Moot stond het na 45 minuten spelen op Dijkpolder al 0-2 tegen Jong Sparta. In het tweede bedrijf maakte aanvoerder Bram Ros er een goed kwartier voor tijd nog 0-3 van. Door de zege houdt Rijnsburgse Boys de derde plaats stevig in handen, zeker ook omdat naaste achtervolger HHC Hardenberg verloor bij Koninklijke HFC.

Alle uitslagen:
FC Lisse – IJsselmeervogels 3-2
Noordwijk – OFC 3-0
Scheveningen – Quick Boys 0-5
Jong Volendam – AFC 0-1
Kozakken Boys – TEC 4-1
Spakenburg – De Treffers 2-0
Katwijk – Excelsior Maassluis 6-2
Koninklijke HFC – HHC Hardenberg 2-0
Jong Sparta Rotterdam – Rijnsburgse Boys 0-3