Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Sprankelend Quick Boys laat niets heel van Scheveningen

Twee ploegen in vorm, een direct duel om de koppositie in de derde periode, nagenoeg perfecte weersomstandigheden en een goede sfeer langs de lijn: het zijn de ingrediënten voor een mooie, spannende voetbalmiddag. Mooi werd het met name voor de supporters van Quick Boys, spannend allerminst. Nog binnen twee minuten werd het duidelijk dat Scheveningen niets had in te brengen tegen de Katwijkers.

En dat was toch opvallend. Scheveningen zette in de afgelopen weken een goede reeks neer door vijf keer op rij te winnen en nam daardoor langzaam wat afstand van de gevarenzone. Het staat bekend als een stugge ploeg die weinig incasseert, maar van die ploeg bleef zaterdagmiddag weinig over. Anderhalve minuut na de aftrap werd het verschil al gemaakt door Jan Willem Kamp, op aangeven van Bram Franken. Het was het begin van één van de beste wedstrijden van het seizoen van Katwijkse kant.

Geslaagde wijziging

Edwin Grünholz had het achteraf over een geslaagde wijziging in de startopstelling. De trainer had Nick Runderkamp aan de linkerkant gezet, met Youssef El Kachati op tien en Danny van den Meiracker in een vrije rol achter zijn mede-aanvaller. Na een kwartier vertaalde zich dat tot de 0-2. Een lange bal van Van den Meiracker werd fraai meegenomen door El Kachati, die vervolgens doelpunt nummer 23 achter Sven van der Maaten schoot. 

Dat die vrije rol wel goed paste bij Van den Meiracker, liet hij ook in de tweede helft weer zien. Met assists op Franken en Ravelino Junte werd de stand nog voor het laatste kwartier uitgebouwd naar 0-4 en ontpopte de spits zich tot man van de wedstrijd. Quick Boys speelde frivool en gunde het Scheveningen niet om nog een eretreffer op het bord te zetten. Al is de ploeg van John Blok daar ook nauwelijks in de buurt van geweest.

Slotakkoord

Quick Boys bleef de gehele wedstrijd voetballen en nam weinig gas terug in het laatste kwartier. Het leverde de ploeg van Edwin Grünholz nog een vijfde treffer op, negen minuten voor tijd. Invallers Tommy Bekooij en Levi van Duijn speelden zich door de defensie van de Schollenkoppen heen en laatstgenoemde zorgde voor het slotakkoord van de wedstrijd.

Een slechte dag van Scheveningen, een goede dag voor Quick Boys, of beide? Het was in ieder geval een vervelende nederlaag voor een ploeg waarvan de ongeslagen reeks op zeven wedstrijden bleef steken. Toch was John Blok voor de camera van Omroep West nog redelijk goedgehumeurd: ,,Ik verlies liever één keer met 0-5, dan vijf keer met 0-1”.