OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Uitglijder koploper AFC, achtervolger HHC verzuimt te profiteren

De titelstrijd in de Tweede Divisie blijft onverminderd spannend. Koploper AFC verloor na de nederlaag van vorige week op de Krom ook van Koninklijke HFC, maar zag naaste achtervolger HHC Hardenberg niet profiteren.

Op het eigen sportpark Goed Genoeg kreeg AFC met name in de beginfase een enorme draai om de oren van Koninklijke HFC. Na 18 minuten stond de koploper al met 0-3 achter. Na 10 minuten was het al 0-2 door fraaie treffers van Gerry Vlak en Zakaria Eddahchouri. Acht minuten later maakte Sietse Brandsma er 0-3 van, waarna de ploeg van Gertjan Tamerus in het restant van de eerste helft zelfs de nodige kansen kreeg om AFC nog verder op achterstand te zetten.

In de tweede helft ging AFC op zoek naar de 1-3, maar die kwam er pas een ruim kwartier voor tijd. Een toegekende strafschop werd in twee instanties binnengeschoten door Milan Hoek. Niet lang na de goal viel het volgende moment van opwinding te noteren, Gévero Markiet kreeg namelijk een rode kaart namens AFC voor het neerhalen van een doorgebroken speler. In het slotkwartier, waarin de bezoekers dus met één man meer speelden, scoorden Koninklijke HFC nog een keer, opnieuw via Eddahchouri.

Ook een misstap voor HHC

Ondanks de forse nederlaag weet AFC dat het na deze speelronde nog altijd koploper is. Naaste achtervolger HHC Hardenberg wist namelijk niet te profiteren. Op bezoek bij de club van oud-trainer Gert Jan Karsten, IJsselmeervogels, werd in de slotfase een gevoelige 1-0-nederlaag geleden.

Lang konden de Rooijen, waar nieuweling Marouane Afaker voor het eerst in de basis begon, gelijke tred houden met de Hardenbergers, maar naarmate de tweede helft vorderde waren de grootste kansen toch voor de ploeg van Pascal Diender. Juist in een fase dat 0-0 het maximaal haalbare resultaat leek voor IJsselmeervogels viel de bal plots binnen uit een scrimmage voor het doel van HHC Hardenberg. Gersom Klok werkte de bal achter zijn eigen doelman en bezorgde daarmee IJsselmeervogels de eerste punten van 2023.

Door de nederlaag kan HHC Hardenberg de tweede plaats verliezen aan Katwijk. De Krombewoners trappen om 18:00 af bij De Treffers.