Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

TWEEDE DIVISIE | Katwijk langs De Treffers in topper

Katwijk heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van AFC en HHC Hardenberg eerder deze zaterdag. De regerend kampioen won de topper op bezoek bij De Treffers: 2-3.

Na een openingsfase waarin de thuisploeg een veldoverwicht had, legde Katwijk de basis voor de zege na ruim twintig minuten spelen door binnen enkele minuten twee keer te scoren. Eerst was het aanvoerder Robbert Susan die een zeer fraaie assist van Des Kunst op waarde wist te schatten, amper vier minuten later stond Kunst zelf op de juiste plek voor een mooi schot: 0-2.

Waar de Groesbekers in de tweede helft zochten naar de aansluitingstreffer, viel de goal ruim tien minuten na de thee aan de andere kant: Mukhtar Suleiman ging de boeken in als maker van de 0-3. De Treffers perste er nog een slotoffensief uit, en kwam in de laatste tien minuten nog terug tot 2-3 door twee doelpunten van Gavin Vlijter, maar de tijd bleek te kort om de comeback volledig te voltooien.

Door de zege profiteert Katwijk optimaal van het verlies van concurrenten AFC en HHC Hardenberg. De Krombewoners staan nu tweede, op nog slechts twee punten van koploper AFC. Voor De Treffers, dat de voorbije weken ook al toppers verloor van Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg, betekent het dat de titelaspiraties voorlopig in de ijskast kunnen.