Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Hunenstijn (HHC Hardenberg) : ‘Ik denk dat we veel dingen goed gedaan hebben’

HHC Hardenberg wist zaterdag voor de vijfde keer op rij drie punten te pakken in een competitiewedstrijd. De ploeg was te sterk voor Quick Boys (0-3). Na afloop verscheen trainer Bert van Hunenstijn voor de camera van Eyecons en vanzelfsprekend was hij zeer te spreken over de prestatie van zijn team in Katwijk.

,,Ik denk dat we veel dingen goed gedaan hebben en dan vooral in de eerste helft. Na de rust moet ik zeggen dat het slordig was en tegenhouden, maar heel volwassen hoe we in het veld stonden en we hebben weinig weggegeven”, aldus Van Hunenstijn tegenover de camera van Eyecons.

Het tactische plan vooraf pakte goed uit in Katwijk. ,,We lieten de juiste mensen aan de bal bij Quick Boys en die hadden weinig ideeën om iets goed te doen met de bal. Daardoor kwamen wij op hun helft al vaak in balbezit. Ze moesten iedere keer reageren en dat deden we goed. Ik denk dat het een terechte 0-2 was het de rust.”

In de tweede helft was er een ander beeld dan in de eerste vijfenveertig minuten het geval was. De zege kwam echter niet meer in gevaar, maar voor van Hunenstijn was het duidelijk waarom zijn ploeg het in de laatste vijfenveertig minuten moeilijker had. ,,Deels omdat we voorin te weinig druk op de bal konden krijgen en ze gaan wat opportunistischer spelen. Je moet gewoon je eigen ding blijven doen en ze deden niets nieuws. Dat wil zeggen dat je duels moet blijven winnen en goed in de organisatie moet blijven staan. Ergens worden ze dan onrustig en van die mogelijkheden moet je dan gebruik maken.”