Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PODCAST | Gert Jan Karsten: ‘Ooit wil ik nog bij een absolute topamateurclub werken’. | S01E17

Dit pinksterweekend komt er een einde aan het reguliere seizoen op de amateurvelden. In de Tweede Divisie zijn alle beslissingen al gevallen, maar dat geldt zeker nog niet voor de Derde Divisie Zaterdag en -Zondag. Het kampioenschap op zondag en de verschillende promotie-/degradatieplekken staan nog op het spel en van een gelopen race is alles behalve sprake. Voor trainer Gert Jan Karsten, van (nu nog) Hoofdklasser SV Urk is deze spanning verleden tijd, want hij werd afgelopen zaterdag kampioen en heeft de promotie te pakken. Hij is deze week te gast in de podcast en ook sportverslaggever Jeroen van Barneveld is aangeschoven.

Karsten werd afgelopen weekend dus kampioen in de Hoofdklasse B en praat ons bij over het volksfeest dat op Urk is losgebarsten. De trainer begon in de zomer van 2020 in Flevoland en stuitte daar op een andere voetbalcultuur dan hij gewend was. “Voetbal is voor die jongens in Urk niet het belangrijkste, dus daar heb ik op basis van mijn visie een weg in moeten vinden.” Een transfer naar De Treffers werd door het bestuur van Urk voorkomen en dus staat Karsten ook volgend jaar langs de lijn in de Derde Divisie zaterdag.

Uiteraard was er nog veel meer om te bespreken. De titelstrijd in de Derde Divisie Zondag nadert zijn kookpunt. Wordt het Hercules, OFC, Gemert of zelfs nog ADO’20? In de zaterdagcompetitie is de race gelopen, want FC Lisse werd afgelopen weekend kampioen en zien we volgend seizoen terug in de Tweede Divisie. Een vooruitzicht dat voor GVVV en Kozakken Boys nog heel onzeker is, want zij zijn na de afgelopen speelronde definitief veroordeeld tot de nacompetitie.

Dit alles en nog veel meer komt er weer aan bod in deze kakelverse aflevering. Je luistert naar de nieuwste aflevering van de Topamateurvoetbal.com podcast via deze link. Eerdere podcasts kun je hier terugluisteren. Vergeet niet je gratis te abonneren op ons Spotify-account, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen van onze podcast.